Ένα από τα πιο αξιόλογα και δυναμικά group της ελληνικής rock σκηνής, οι πάντα ανήσυχοι KollektivA – όνομα που εμπνεύστηκε  ο αξέχαστος Μάνος Ξυδούς – με τον αντισυμβατικό ήχο και στίχο, επιστρέφουν με καινούργιο άλμπουμ, μέσα από το οποίο έχουν πολλά να πουν. Ο δίσκος έχει τον τίτλο «Σύρματα» και περιλαμβάνει οκτώ τραγούδια, άμεσα, επίκαιρα και “αιχμηρά”, που φιλοδοξούν να μας ταρακουνήσουν…


1. Δε σου μοιάζω

Ο πιο “in your face” δίσκος μας δε θα μπορούσε παρά να ανοίγει με το πιο “in your face” τραγούδι μας. Η αγάπη μας για τους Motorhead δεν κρύβεται εδώ. «Εγώ είμαι από ‘δω κι εσύ από ΄κει» σε όλα τα επίπεδα. Εξαιρετικά αφιερωμένο σε εχθρούς και «φίλους».

2. Μες τη Μηχανή (ΕΛΠΕ)

8 Μαΐου 2015. Τέσσερις εργάτες ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους ξεκινάνε να πάνε στη δουλειά τους νωρίς το πρωί. Δε θα γυρίσουν ποτέ… Αυτή η είναι ιστορία τους μέσα από τη δική μας περιγραφή. Μια περιγραφή της σύγχρονης βαρβαρότητας.

3. Φοινικικό

Ένα ανθρωπιστικό δράμα σε εξέλιξη. Οι ευθύνες συγκεκριμένες. Η υποκρισία σε περίσσεια, αλλά και η γνήσια ανόθευτη αλληλεγγύη από τους «από κάτω που θυμούνται» σε πλήρη αντιδιαστολή. Εδώ οι στίχοι γδέρνουν αλλά πως θα μπορούσε αλλιώς;

4. Ονειρεύομαι

Πέρα και κόντρα σε κάθε δυσκολία δε σταματάμε να ονειρευόμαστε ποτέ. Στο μυαλό μας το συγκεκριμένο τραγούδι είναι σαν μια άτυπη συνέχεια του «Ο Δρόμος που τραβάω» και καθόλου τυχαία επιλέξαμε να του δώσουμε αυτή την Springsteen αίσθηση.

5. Μπαμ

Ο Ταραντίνο συναντά τα comics σε μια ιστορία εκδίκησης που θα μπορούσε όμως να συμβαίνει πίσω από τη διπλανή πόρτα. Ναι μας αρέσει πολύ το punk!

6. Λέξεις Επάνω σε Χαλκό (ΠΦ)

Χαράσσουμε τις λέξεις επάνω σε χαλκό για να μην ξεχνάμε. Παύλος Φύσσας… Διάχυτη μια αίσθηση αρχαίας τραγωδίας μόνο που αυτή εδώ είναι σύγχρονη. Ποτέ ξανά.

7. Σπασμένα Φρένα

Τα φρένα έχουν σπάσει όπως κι αν το δει κανείς. Καμιά γκρίνια και κανένας φόβος δεν ωφελεί σε αυτή την τρελή κούρσα, μόνο το να εστιάσουμε στις δυνατότητες που αυτή κουβαλάει μαζί της και να αποφασίσουμε να αλλάξουμε την πορεία. Μάλλον το πιο αρχετυπικό «ελληνόφωνο ροκ» τραγούδι που έχουμε γράψει μέχρι σήμερα.

8. Τα Δανεικά Πρώτα Μπαρκάρουν

Τα ουσιαστικά πράγματα, μικρά ή μεγάλα, είναι αυτά που μένουν στη ζωή του καθενός. Ας τα αγκαλιάσουμε. Τα υπόλοιπα είναι δανεικά και θα μπαρκάρουν με την πρώτη ευκαιρία. Ό, τι πιο κοντινό σε Radiohead έχουν κάνει οι KollektivA,  για το φινάλε.

«Σύρματα»

Στίχοι: Φάνης Μαργαρώνης
Μουσική: KollektivA
Επιμέλεια παραγωγής: KollektivA
Ενορχήστρωση: KollektivA
Μίξη, editing: Γιώργος Θεοφάνους (studio KollektivA), Μιχάλης Σκαράκης (studio 133)
Mastering: Νάσος Νομικός

Follow KollektivA:
Facebook: https://www.facebook.com/KollektivA.gr
Website: http://www.kollektiva.net
Twitter: https://twitter.com/KollektivA_net


Διαβάστε επίσης:

Οι KollektivA live στο Gagarin 205 
Οι KollektivA για τα «Σύρματα»!