Το Cine Studio live παρουσιάζει τους New York’s Kokolo afrobeat orchestra, σε μια βραδιά γεμάτη χορό και afrobeat ρυθμούς…

… την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, στις 21.30.

Γνωστοί παγκοσμίως ως The Kokolo New York City Afrobeat Orchestra, τα τελευταία χρόνια για ευκολία και συντομία αυτοαποκαλούνται Kokolo, αλλά αυτό που δεν άλλαξε ποτέ είναι ότι πρόκειται για την σημαντικότερη δύναμη πίσω από το πρόσφατο παγκόσμιο revival του afrobeat και afrofunk ήχου και την τεράστια δημοφιλία του εν λόγω είδους.

Ιδρύθηκαν το 2001 στο Lower East Side της Νέας Υορκης από τον Ray Lugo και έκτοτε έχουν εξελιχθεί σε μια μηχανή παραγωγικότητας ηχογραφήσεων και ζωντανών εμφανίσεων έχοντας περισσότερες από 50 (!!!) δισκογραφικές δουλειές και εκατοντάδες εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο με αποκορύφωμα φυσικά το headline στο θρυλικό Montreal Jazz Festival αλλά και στο Glastonbury, έχοντας επίσης μοιραστεί τη σκηνή με ιερά τέρατα όπως ο Isaac Hayes, James Brown και Roy Ayers αλλά και ονόματα όπως Roots Manuva, Pete Rock κα.

Έχουν μάλιστα αποκτήσει τη φήμη για τις πλέον εκρηκτικές live εμφανίσεις χάρη κυρίως στον ενεργητικό, κοφτερό και edgy ήχο που τους χαρακτηρίζει σε σύγκριση με τις σχεδόν υπνωτικές παραδοσιακές afrobeat μπάντες.

Παράλληλα έχουν αναπτύξει σημαντική κοινωνική δράση ορμώμενοι κυρίως από την πιστότητα τους στις αξίες του Ουμανισμού και τα γραπτά του Osho, όπως άλλωστε αναγράφεται στα εξώφυλλα των δίσκων τους. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις , μια πραγματική εμπειρία για τους παρευρισκόμενους και η καλύτερη αφορμή για ξέφρενο χορό και κέφι.

Open Act: THE KANGOORS