Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας θα φιλοξενήσει την Δρ. Κλάουδια Κοστάνσο Δαλάτση  η οποία θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Ορισμένες επαναλήψεις στις Ιβηροαμερικανικές Λογοτεχνίες» την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 στις 19.30 το απόγευμα.

Το βιβλίο «Ορισμένες επαναλήψεις στις Ιβηροαμερικανικές Λογοτεχνίες» κάνει, στο πλαίσιο της Συγκριτικής Λογοτεχνίας, μια θεωρητική πρόταση που εστιάζει στην υποστατική επανάληψη και παρουσιάζεται ως μία εκ των εναλλακτικών για την υπέρβαση των οικουμενικών και της δόξας (γνώμης).

Το σύνολο των αναλύσεων κάποιων από τους σπουδαιότερους ιβηροαμερικανούς συγγραφείς, που με πνευματώδη τρόπο παρουσιάζει η συγγραφέας, λειτουργεί ως επαλήθευση της θεωρητικής πρότασης και ως τρόπος απόδειξης της μεθοδολογίας που η ίδια χρησιμοποιεί.

Η Δρ. Κλάουδια Κοστάνσο Δαλάτση είναι καθηγήτρια ισπανικής και λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι καθηγητές του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: Δρ. Κάρλος Κρίδα, επικεφαλής της έδρας Ισπανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, Δρ. Μαρία Κουτσουδάκη, επικεφαλής της έδρας Αγγλικής Γλώσσας και Δρ. Δημήτρης Δρόσσος, Καθηγητής Ισπανοαμερικανικού Πολιτισμού.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στα ελληνικά στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας στις 20 Οκτωβρίου 2011 στις 19.30 το απόγευμα.

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουρουγουάης στην Αθήνα και τις Εκδόσεις Οσελότος.