Το νέο μας album,  φέρει τον τίτλο Vol.3 – «Κίτρινα Ποδήλατα – the electro project» κι αποτελεί το τελευταίο μέρος μιας ιδιαίτερης μουσικής Τριλογίας. Μια προσπάθεια την οποία ξεκινήσαμε το 2015 με την κυκλοφορία του «acoustic project», με ενορχηστρώσεις επάνω σε δυο κιθάρες (ακουστική – κλασική), ενώ συνεχίστηκε με το «Orchestra project» (2016), που έφερε τη σύμπραξή μας με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Πολλοί αγαπημένοι σπουδαίοι καθιερωμένοι αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους στο σύνολο της Τριλογίας (Vol.1 : Πάνος Κατσιμίχας, Μίλτος Πασχαλίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου, παιδική Χορωδία Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης /  Vol.2  : Al Di Meola, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ / Vol.3 : Διονύσης Σαββόπουλος, Χάρης Κατσιμίχας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Χρήστος Θηβαίος, Διονύσης Τσακνής, Γεωργία Νταγάκη, Νατάσα Καμπαστάνα). Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς

Η Τριλογία κυκλοφορεί ψηφιακά και υπάρχει οπτικοποιημένη στο σύνολό της στο επίσημο κανάλι μας στο youtube, ενώ στις αρχές του 2020 θα κυκλοφορήσει σε ένα συλλεκτικό βινύλιο.

Το όλο εγχείρημα, γεννήθηκε ως μουσική μας ανάγκη, να πειραματιστούμε εκ νέου με τον ήχο μας και να δούμε παλαιότερα και νέα τραγούδια μας από εντελώς διαφορετικές οπτικές. Αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε πέρα από τα «ασφαλή κεκτημένα» της μουσικής ταυτότητας που μας καθιέρωσε στη συνείδηση όσων παρακολουθούν την εξέλιξη μας. Δίνοντας έτσι παράλληλα στις νέες γενιές εκκολαπτόμενων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, το μήνυμα της συνεχούς αναζήτησης, της σκληρής δουλειάς και της γενικότερης φιλοσοφίας που πιστεύουμε πως οφείλουν να ακολουθήσουν σε εποχές της «εικόνας», του γρήγορου, του εύπεπτου. Οι εργασίες της όλης Τριλογίας ήταν ιδιαιτέρως απαιτητικές. Εκτός από την ανάγκη για κατάκτηση νέων – ειδικότερων και γενικότερων –γνώσεων, οι οποίες μας πήγαν σημαντικά βήματα μπροστά ως δημιουργούς,  χρειάστηκε να επιστρατεύσουμε και όλη την εμπειρία των 19 ετών που δρούμε μουσικά.

Είναι λοιπόν η καλύτερη στιγμή και συγκυρία να παρουσιάσουμε τη νέα μας παράσταση με τίτλο «Κίτρινα Ποδήλατα- TRILOGY live». Μια τρίωρη, σύγχρονη οπτικό-ακουστική παράσταση, που προετοιμάζουμε προσεχτικά σε κάθε της λεπτομέρεια τα δύο τελευταία χρόνια.

Ήχος , φως και εικόνα θα συγχρονιστούν απόλυτα με κάθε κίνηση της μπάντας επί σκηνής. Ιδιαίτερες real-time σκηνοθεσίες και video-art δημιουργίες, θα ενισχύσουν τα μηνύματα των τραγουδιών, θα ενώσουν διαφορετικές εκφράσεις της τέχνης.

Η ζωντανή παρουσίαση της Τριλογίας και η αρμονική ροή ανάμεσα στα επί μέρους τμήματά της, είναι μια απαιτητική, δύσκολη σε παραγωγή και συντονισμό παράσταση, που δε θα μπορούσε να βρει καλύτερη στέγη από την «σταθερά» της κεντρικής σκηνής του Σταυρού του Νότου. Οι υπόλοιπες εκπλήξεις της βραδιάς θα μας επιτρέψετε να μείνουν για όσους μας τιμήσουν τα δύο Σάββατα 11 και 18 Μαΐου!


Διαβάστε επίσης:

Τα Κίτρινα Ποδήλατα στον Σταυρό του Νότου