Το Κινητήρας Studio υποδέχεται τη νέα καλλιτεχνική περίοδο με πίστη, πείσμα και αισιοδοξία στην γνωστή πλέον «καλλιτεχνική κατοικία»,

τον  ζεστό και φιλόξενο χώρο του στη γειτονιά της Ακρόπολης, εκεί όπου ενήλικες και παιδιά, καλλιτέχνες και μη, βρίσκουν κοινό τόπο έμπνευσης, δημιουργίας και ανταλλαγής σε μια περίοδο που αξίες, σχέσεις κι όνειρα δοκιμάζονται.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η νέα καλλιτεχνική περίοδος ανοίγει δυναμικά με το In Progress, το φεστιβάλ που επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο Κινητήρας Studio, στο πλαίσιο του προγράμματος  «Καλλιτέχνες με Κρίση» (20/9 – 21/10).Μέσα από τα «μικρού μήκους» έργα (διάρκειας 30’ – 40’)που παρουσιάζονται στο In Progress, οι καλλιτέχνες έρχονται σε άμεση επαφή και συνεργασία με τους θεατές με συζητήσεις, ερωτηματολόγια και άλλους ευφάνταστους τρόπους ανταλλαγής ιδεών, διερευνώντας την εξέλιξη της δημιουργικής διαδικασίας και τον τρόπο που μπορεί να επηρεαστεί από τη γνώμη του κοινού. Από το ανοιχτό κάλεσμα που προηγήθηκε επιλέχθηκαν και παρουσιάζονται δεκατέσσερα «υπό διαμόρφωση» έργα και το έργο Ανάμεσα της Άρτεμις Λαμπίρη, που ξεχώρισε στο διαγωνισμό με θέμα «Τί θα έκανες αν δεν φοβόσουν»  και ανεβαίνει με τη μορφή ολοκληρωμένης παράστασης .

Τη σκυτάλη παίρνει η παράσταση «Η εποχή της Μπεκάτσας» (Μια ιστορία εξουσίας) από την Ομάδα ΧΑ! (2/11 – 2/12), ενώ ο καινούριος χρόνος έρχεται με… την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το βραβευμένο έργο του Κώστα Καραφύλλη που ανεβαίνει σε παγκόσμια πρώτη, σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Γύρα (18/1 – 8/2). Στην παιδική σκηνή του Κινητήρας Studio κι αφού ξετρέλαναν με τις γεύσεις τους μικρούς και μεγάλους, τα Παραμυθοφουρνίσματα επιστρέφουν για ακόμη πιο γευστικές περιπέτειες (τέλος Οκτωβρίου).

RESIDENCY CENTRE

Συνεχίζοντας την δράση του ως το πρώτο Artistic Residency Centre για τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, το Κινητήρας Studio φιλοξενεί αφιλοκερδώς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, παρέχοντας τους συνθήκες για έρευνα, δημιουργία αλλά και παρουσίαση των έργων τους. Στα πρώτα δύο Residencies (27/10 – 4/11)της σεζόν επιστρέφουν δύο καλλιτέχνες που έχουν κερδίσει την αγάπη του κοινού, και συνεργάζονται με τα μέλη της ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα. Θα πραγματοποιηθεί το Area project (3 – 4/11) του Georg Hobmeier σε συνεργασία με την Ιωάννα Καμπυλαυκά και η έρευνα του Rudi Skotheim Jensen σε συνεργασία με την Φλώρα Καλομοίρη (15/12) και την υποστήριξη της Νορβηγικής πρεσβείας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση στο πρόγραμμα Κινητήρας για ανέργους, συνεχίζονται και αυτή τη χρονιά τα πρωινά μαθήματα χορού, θεάτρου και yoga, που σχεδιάστηκαν ειδικά για όσους έχουν πληγεί από την κρίση (από 3 έως 5 ευρώ, με την επίδειξη κάρτας ανεργίας).

Ο σταθερός Κύκλος Μαθημάτων 2012 ξεκινά στις 3 Σεπτεμβρίου με ειδική προσφορά 10% έκπτωση και δωρεάν εγγραφή σε όλα τα μαθήματα μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στα μαθήματα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Χ και ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Θ άνθρωποι από διαφορετικά καλλιτεχνικά και μη, υπόβαθρα έρχονται κοντά για να γυμναστούν, να χορέψουν, να παίξουν θέατρο και στο τέλος της χρονιάς να δημιουργήσουν μια κοινή παράσταση με την υπογραφή των επαγγελματιών της Ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα. Επίσης, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της Ομάδας διδάσκονται μαθήματα για μικρούς και μεγάλους, όπως σύγχρονος χορός, αυτοσχεδιασμός, hatha yoga και feldenkrais.

Ολοκληρώνοντας, νιώθουμε την μεγάλη ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, γιατί χάρη στην αγάπη και την υποστήριξή σας το Κινητήρας Studio μπορεί και συνεχίζει να αποτελεί έναν καλλιτεχνικό χώρο που τροφοδοτεί τη σύγχρονη ελληνική σκηνή με παραστάσεις, residencies, σεμινάρια και μαθήματα, σε πείσμα των καιρών και με μοναδικό «χορηγό» τους μαθητές και το κοινό του.