Στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην διεύρυνση της κοινωνικής οικονομίας, που είναι και σύγχρονο ζητούμενο, επέλεξε για πρώτη φορά φέτος να αφιερώσει μια ενότητα του προγράμματος της 9ης διοργάνωσής του, στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Το αφιέρωμα έχει τίτλο Τοσινεμά της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας* και περιλαμβάνει επτά ταινίες- ντοκιμαντέρ , που αντλούν τα θέματά τους από το εν λόγω πεδίο.

Το αφιέρωμα έχει τη στήριξη της Δημοτικής Πινακοθήκης– Μουσείο Ι.Γ.Κατσίγρα στο αμφιθέατρο της οποίας στις 1, 2, 3 Μαρτίου θα γίνουν οι προβολές και οι σχετικές συζητήσεις με καλεσμένους από το χώρο. Ο συντονισμός του προγράμματος και η επιλογή των ταινιών έγινε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας κ. Νίκο Αρτινό, κριτικό κινηματογράφου.

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

*Το αφιέρωμα Το σινεμά της κοινωνικής οικονομίας υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Πρόγραμμα Προβολών Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.

Τετάρτη 1 Μαρτίου
Δημοτική Πινακοθήκη

Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία – 18:00 μ.μ.- Απόστολος Καρακάσης– Β΄ Προβολή

Συζήτηση με τον σκηνοθέτη – 19:30 μ.μ.

Shift Change – 20:30 μ.μ. Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ

Πέμπτη 2 Μαρτίου
Δημοτική Πινακοθήκη

Μόνος ή Αλληλέγγυος – 5:00 μ.μ., Άκης

Κερσανίδης Β΄ Προβολή

Συζήτηση- 6:30 μ.μ.

Kick out your boss- 7:30 μ.μ. Α΄ΠΡΟΒΟΛΗ

Παρασκευή 3 Μαρτίου
Δημοτική Πινακοθήκη

The Power of Community- 5:00 μ.μ. B΄ Προβολή

KOBIT – 6:00 μ.μ. – Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ

Together- 7:00 μ.μ. A΄ΠΡΟΒΟΛΗ