Το KinderDocs θα πραγματοποιήσει την παρουσίασή του την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 17.30-19.00.

Η πανδημία έδειξε ότι καμία πτυχή της ζωής δεν είναι σταθερά εξασφαλισμένη, γι’ αυτό το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προετοιμάσουμε τους νέους ώστε να γίνουν ευφάνταστοι στοχαστές έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών. Από το ξεκίνημά του τον Φεβρουάριο 2017, το KinderDocs προσφέρει σε παιδιά και νέους δημιουργικά ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, βραβευμένα σε διεθνή φεστιβάλ, και έχει προσελκύσει περισσότερους από 45.000 θεατές. Αναπόσπαστο στοιχείο των προβολών είναι ότι πλαισιώνονται από εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ταινία και ηλικία, καθώς και υψηλού επιπέδου δημιουργικά εργαστήρια, που σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του KinderDocs.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και παραγωγός του KinderDocs, Δήμητρα Κουζή, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της χρονιάς 2022/2023 και θα εξηγήσει πώς μπορεί το ντοκιμαντέρ να υποστηρίξει τη σύγχρονη εκπαιδευτική πράξη. Θα ακολουθήσει εργαστήριο με την κοινωνιολόγο Ειρήνη Βοκοτοπούλου, η οποία θα παρουσιάσει στην πράξη το εκπαιδευτικό KinderDocs Toolkit, με αφορμή τo Girl Gang, της Susanne Regina Meures. Η ταινία ντοκιμαντέρ που είναι υποψήφια για τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου έχει θέμα τη ζωή μιας εξαιρετικά δημοφιλούς και επιτυχημένης δεκατετράχρονης influencer από το Βερολίνο.

Πρόγραμμα

17.30-17.50 Το δημιουργικό ντοκιμαντέρ υποστηρίζει τη σύγχρονη εκπαιδευτική πράξη: Παρουσίαση του νέου προγράμματος KinderDocs 2022/2023 (Δήμητρα Κουζή, KinderDocs Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους)

17.50-18.00 Το KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη, (Μαρία Χριστίνα Γιαννουλάτου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου Μπενάκη)

18.00-18.45 KinderDocs Toolkit: εργαλειοθήκη και εκπαιδευτικό υλικό με αφορμή την ταινία Girl Gang (Ειρήνη Βοκοτοπούλου, Κοινωνιολόγος)

18.45-19.00 Ερωτήσεις

Λίγα λόγια για την ταινία

Girl Gang | Susanne Regina Meures, Switzerland, 2022, 98’

Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή της Leonie, μιας 14χρονης influencer από το Βερολίνο, με ένα εκατομμύριο ακόλουθους. Οι γονείς της, βλέποντας τις οικονομικές προοπτικές, αναλαμβάνουν ρόλο… μάνατζερ, καθώς θέλουν να έχει μια καλύτερη ζωή από αυτή που είχαν εκείνοι. Όμως η πίεση για παραγωγή περιεχομένου είναι τεράστια για τη Leonie και έρχονται αντιμέτωποι με ένα δίλημμα: να την προστατεύσουν από τους κινδύνους του διαδικτύου, όπως θα έκανε ένας γονιός ή να την ωθήσουν να εργαστεί, όπως θα έκανε ένας μάνατζερ;

Η παρουσίαση απευθύνεται σε:

-εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγούς, δασκάλους, παιδαγωγούς, σχολικούς συμβούλους)
-επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, παιδοψυχίατρους)
-επαγγελματίες υγείας (παιδιάτρους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές)
-κοινωνικούς επιστήμονες (κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ανθρωπολόγους)
-δημοσιογράφους-επικοινωνιολόγους
-μουσειοπαιδαγωγούς/στελέχη πολιτιστικής διαχείρισης
-φοιτητές όλων των παραπάνω ειδικοτήτων και
-γονείς

Κάντε την εγγραφή σας εδώ.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ετοιμαστείτε για μια νέα, συναρπαστική σχολική χρονιά!

Όλες οι ταινίες μας για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Το KinderDocs για σχολεία υλοποιείται και online για σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.