Οι Attact παρουσιάζουν στο Bios την παράσταση Killing in the name of, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κουρκουμέλη, από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016.

Πόσες αφηγήσεις χωράνε σε έναν μύθο;

Οι ATTACT παρουσιάζουν τον μύθο των Ατρειδών σε μία σύνθεση κειμένων από πέντε τραγωδίες (Η Ιφιγένεια στην Αυλίδα, Τρωάδες, Ορέστεια, Ηλέκτρα, Ελένη), και τον εξιστορούν μέσα από έναν μονόλογο.

Ο μύθος των Ατρειδών θέτει στο επίκεντρο τον Άνθρωπο, απογυμνωμένο από φυλετικούς, εθνικούς, και κοινωνικούς προσδιορισμούς, και πραγματεύεται έννοιες που εκδηλώνονται  διαχρονικά σε κάθε ανθρώπινη δράση, όπως φιλοδοξία, πάθος, επιθυμία και καθήκον. Ταυτόχρονα, μέσα από τη σύνθεση των κειμένων αναδεικνύονται οι διαφορετικές μορφές των ανθρώπινων σχέσεων: οικογένεια, εξουσία, πολιτική, ο άνθρωπος που ποθεί , ο άνθρωπος που εκπληρώνει, ο Νικητής και ο Ηττημένος. Τελικά, οι στιγμές που αποτυπώνονται στη συλλογική μνήμη του ανθρώπου και πλάθουν το μέλλον, εκτίθενται ωμά ως αυτό που είναι: κατασκευές.

Επάνω στη σκηνή δημιουργείται μια αφήγηση ζωντανή, κομματιασμένη και ευέλικτη, αντανακλώντας την σύγχρονη ζωή, και προκαλώντας τον θεατή να έρθει αντιμέτωπος με τα κομμάτια του εαυτού του.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/Επιλογή Κειμένων: Γιάννης Κουρκουμέλης
Μουσική: Γιάννης Αναστασάκης
Video: Θωμαΐς Τριανταφυλλίδη
Φωτισμοί: Μιχάλης Μπουρής
Σκίτσα: Κώστας Βλαχόπουλος
Ερμηνεία: Έλλη Δαδήρα