Το Κηποθέατρο «Δόρα Στράτου» στο Λόφο Φιλιπάππου μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τους ελληνικούς χορούς μέσα από παραστάσεις και σεμινάρια.

Το πρόγραμμα αλλάζει κάθε δεύτερη Τετάρτη. Η διάρκεια είναι περίπου 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα. Συγκρότημα από 75 χορευτές, μουσικούς και τραγουδιστές. Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές περιοχές της Ελλάδας, η κάθε μία παρουσιάζεται με τις δικές της αυθεντικές φορεσιές, τα μουσικά όργανα, τα τραγούδια και τους χορούς της. Η απόδοση είναι όσο πιο πιστή γίνεται προς το ιστορικό πρωτότυπο.

ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
    
ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Χωριστά τμήματα για αρχάριους ή προχωρημένους, πρωινά ή βραδυνά, στην Πλάκα ή στο Λόφο Φιλοπάππου.

Χασάπικα, ζεϊμπέκικα, καρσιλαμάδες, παραλλαγές τους και άλλοι που χορεύονται με τα ρεμπέτικα τραγούδια.

Οι χοροί στην πιο γνήσια μορφή τους, από δασκάλους με εκατοντάδες παραστάσεις στο ενεργητικό τους.

Συνεργασία με τον κορυφαίο ειδικό του ρεμπέτικου Παναγιώτη Κουνάδη.

Τα μαθήματα ρεμπέτικου μπορούν να συνδυαστούν με τα μαθήματα δημοτικών χορών από όλη την Ελλάδα, τις διαλέξεις (Πέμπτη 21:00 στην Πλάκα), τα επιμορφωτικά σεμινάρια (Κυριακή 15:00 στο Λόφο Φιλοπάππου), τις παραστάσεις, τις βραδιές με ζωντανή μουσική, χορό και φαγητό.

Εγγύηση ποιότητας από την παλαιότερη, μεγαλύτερη και αρτιότερη σχολή χορού της Ελλάδας.

Γραφεία τηλ. 210 324 4395, 210.324 6188, Θέατρο τηλ. 210 921 2866

[email protected] – http://www.grdance.org
    
Το Θέατρο Ελληνικών Χορών “Δόρα Στράτου”, το ζωντανό μουσείο του ελληνικού χορού από το 1953, είναι μη-κερδοσκοπικός οργανισμός επιχορηγούμενος συστηματικά από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον ΕΟΤ. Οι καθημερινές του παραστάσεις, τα μαθήματα και οι εκδόσεις του βασίζονται σε επιτόπια προγράμματα επιστημονικής έρευνας.