Κερδίστε προσκλήσεις για το 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθεί στους κινηματογράφους Ααβόρα (από 16 έως και 22/10) και Άστυ (από 16 έως και 29/10). Δηλώστε συμμετοχή και διεκδικήστε μία από τις διπλές προσκλήσεις που διαθέτουμε.

Προσοχή: Οι συμμετέχοντες δεν έχουν την δυνατότητα επιλογής ταινίας, μόνο ημερομηνίας.

Οι νικητές θα ενημερώνονται για την ταινία που έχουν κερδίσει διπλή πρόσκληση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μία μέρα πριν, μέχρι τις 17.00 μ.μ.

Ακολουθεί το πρόγραμμα προβολών των ταινιών για τις οποίες διαθέτουμε προσκλήσεις:

 

Παρασκευή 17/10/2014

ΑΑΒΟΡΑ

8.15     Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ / Der stand der dinge, 121’ του Wim Wenders (8 έλληνες σκηνοθέτες προτείνουν)

Ένα κινηματογραφικό συνεργείο στην Πορτογαλία γυρίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας σχετικά με τους επιζώντες μετά την Αποκάλυψη στη Γη, με τίτλο ≪The Survivors≫. Τα γυρίσματα σταματούν όταν η παραγωγή στερεύει από πόρους και φιλμ. Τότε θα αρχίσει το ταξίδι για την αναζήτηση του παραγωγού της ταινίας που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Την ταινία προλογίζει ο Δημήτρης Αθανίτης.

ΑΣΤΥ

10.00  INBETWEEN WORLDS / Zwischen welten, 98’ του Feo Aladag (Avant Premiere)

Παρότι ο στρατιώτης Τζέσπερ έχασε τον αδερφό του στον πόλεμο του Αφγανιστάν, αναλαμβάνει την προστασία ενός χωριού και με τη βοήθεια του Τάρεκ, ενός νεαρού και άπειρου διερμηνέα, επιδιώκει την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας. Όταν οι ζωές της αδερφής του και του Τάρεκ θα απειληθούν από τους Ταλιμπάν, ο Τζέσπερ θα διχαστεί ανάμεσα στα στρατιωτικά του καθήκοντα και τη συνείδησή του.

Σάββατο 18/10/2014

ΑΑΒΟΡΑ

5.30     ΛΟΛΑ / Lola, 90’ του Jacques Demy (8 έλληνες σκηνοθέτες προτείνουν)

O Ρολάντ, χωρίς δουλειά και χωρίς προοπτικές, συναντά την πρώην φίλη του Σεσίλ και διαπιστώνει ότι είναι ακόμα ερωτευμένος μαζί της. Εκείνη χρησιμοποιεί το όνομα Λόλα και χορεύει σε καμπαρέ για να προσφέρει τα απαραίτητα στον γιο της. Ο έρωτας όμως δεν είναι αμοιβαίος. Την ταινία προλογίζει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

ΑΣΤΥ

6.00     Ο ΣΑΡΛΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ / Shoulder Arms, 45’ του Charlie Chaplin (Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος)

Ο Σαρλώ είναι Αμερικανός νεοσύλλεκτος που αποστέλλεται στη Γαλλία για να πολεμήσει. Υπομένοντας τη βασική εκπαίδευση, σύντομα ανακαλύπτει ότι είναι ένας ικανότατος στρατιώτης, καταφέρνοντας να κερδίσει τον πόλεμο για τους συμμάχους. Ή μήπως όχι;

+ Η ΦΟΝΙΣΣΑ, 90’ του Κώστα Φέρρη  (Οι αντικομφορμιστές του ελληνικού σινεμά)

Η φτωχή, μάνα και γιαγιά. Φραγκογιαννού σκοτώνει τα 5 θηλυκά μωρά της οικογένειας, επαναστατώντας έτσι, απέναντι στην άδικη μοίρα που της επιφύλαξε η ζωή και η κοινωνία, και που σίγουρα θα βίωναν και τα κορίτσια αν ζούσαν.

Δευτέρα 20/10/2014

ΑΑΒΟΡΑ

7.45     Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ /La grande guerra, 137’ του Mario Monicelli (Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος)

Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος ιδωμένος μέσα από τα μάτια δύο απρόθυμων νεοσύλλεκτων, του Τζιοβάνι και του Ορέστε. Αν και εντελώς διαφορετικοί στον χαρακτήρα, ενώνονται εξαιτίας της έλλειψης ιδεαλισμού, και της επιθυμίας τους να αποφύγουν κάθε κίνδυνο, ώστε να βγουν από τον πόλεμο αλώβητοι.

ΑΑΒΟΡΑ

10.20   Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ / Le grand amour, 87’ του Pierre Etaix (Αφιέρωμα στον Πιέρ Ετέξ)

Ο Πιέρ παντρεύτηκε την Φλόρενς, τη μοναχοκόρη ενός βιομηχάνου. 15 χρόνια αργότερα, είναι το αφεντικό, αλλά η μεσοαστή γυναίκα του τον ανησυχεί πολύ. Όταν θα έρθει στη ζωή του η νέα και συμπαθητική γραμματέας, θα αρχίσει να ονειρεύεται.

Τρίτη 21/10/2014

ΑΑΒΟΡΑ

6.00     Β΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΗΣ HORME PICTURES

+        ΛΑΒΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ, 80’ του Θόδωρου Μαραγκού (Οι αντικομφορμιστές του ελληνικού σινεμά)

Ο Ανδρέας ζει στα Φιλιατρά. Αγωνιά να πληρώσει δάνεια, χρέη, και να πολεμήσει την ανία. Αγαπάει τον αθλητισμό και προσμένει τους αγώνες δρόμους που διοργανώνονται. Όμως τα χρόνια έχουν περάσει και δεν μπορεί πια να ανταγωνιστεί κανέναν. Μετοικεί στην Αθήνα, και ξεκινάει την καινούργια του ζωή κάνοντας υπομονή για τις καλύτερες ημέρες που θα ‘ρθουν. Ο Ανδρέας συνθλίβεται μέσα στον αστικό κυκεώνα, σ’ αντίθεση με έναν γνωστό του νεαρό, τον Βασίλη, στο πρόσωπο του οποίου διακρίνεται η αισιοδοξία και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

ΑΣΤΥ

6.10     ΠΕΡΣΙ ΣΤΟ ΜΑΡΙΕΝΜΠΑΝΤ / L’année dernière à Marienbad, 94’ του Alain Resnais (8 έλληνες σκηνοθέτες προτείνουν)

Σε ένα τεράστιο, πολυτελές ξενοδοχείο, ένας άντρας χρησιμοποιεί όλα τα θεμιτά μέσα για να πείσει μια παντρεμένη γυναίκα να φύγει μαζί του. Η γυναίκα μόλις και μετά βίας μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη της την ερωτική ιστορία που είχαν (ή μήπως δεν είχαν;), τον προηγούμενο χρόνο στο Μάριενμπαντ. Την ταινία προλογίζει ο Βασίλης Μαζωμένος.

Τετάρτη 22/10/2014

ΑΣΤΥ

10.10   MANGE TES MORTS / Eat Your Bones, 94’ του Jean-Charles Hue (Διεθνές Διαγωνιστικό)

Ο 18χρονος Τζέισον ανήκει σε μια κοινότητα τσιγγάνων. Είναι έτοιμος να γιορτάσει τη βάφτισή του, όταν ο ετεροθαλής αδελφός του, Φρεντ, επιστρέφει μετά από δεκαπέντε χρόνια στη φυλακή. Μαζί με τον νεώτερο αδελφό τους, τον βίαιο Μίκαελ, και τον Χριστιανό ακτιβιστή ξάδελφό τους, οαρχίζουν να ψάχνουν ανάμεσα στους gadjos για να βρουν ένα φορτίο χαλκού.

Σάββατο 25/10/2014

ΑΣΤΥ

10.30   EL ARDOR / The Ardor, 110’ του Pablo Fendrik (Avant Premiere)

Μισθοφόροι δολοφονούν ένα φτωχό αγρότη, καταλαμβάνουν την περιουσία του και απαγάγουν την κόρη του. Ένας μυστηριώδης άντρας, από τα τροπικά δάση της Αργεντινής, εμφανίζεται και αλλάζει τα σχέδια τους.

*Πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα του 27ου Πανόραμα Ευρωπαϊκού κινηματογράφου εδώ