Το σεμινάριο απευθύνεται σε εικαστικούς καλλιτέχνες και άτομα που έχουν γνώσεις σχεδίου. Οι συμμετέχοντες/ουσες έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν βασικές χαρακτικές και εκτυπωτικές μεθόδους και να δημιουργήσουν δικά τους πρωτότυπα χαρακτικά έργα. Το σεμινάριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Εργαστήριο του ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ το τριήμερο του Ιουνίου (αργία του Αγίου Πνεύματος):

Σάββατο 11 – Κυριακή 12 – Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Ωράρια: 10.00-15.00

Κατά το τριήμερο αυτό workshop οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να:

Δουλέψουν στους άνετους χώρους του εργαστηρίου του ΚΧΑ επί τρια πεντάωρα αφιερωμένα εξολοκλήρου στην χάραξη, την οξείδωση και την εκτύπωση των χαρακτικών αντιτύπων που θα δημιουργήσουν. Οι τεχνικές που θα διδαχθούν και θα εφαρμόσουν είναι τρείς από τις πιο βασικές τεχνικές της Χαλκογραφίας:
Οξυγραφία (χάραξη με βελόνα και οξειδώσεις)
Τονική Οξυγραφία (aquatinta-χάραξη με τονικές διαβαθμίσεις)
Μελάνι και Ζάχαρη

Παρέχονται αναλυτικές σημειώσεις για τις τεχνικές που θα διδαχθούν.
Γλωσσάρι τεχνικών.
Έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά χαρακτικά έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων εικαστικών δημιουργών του Ιστορικού Αρχείου του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών.
Mε την ολοκλήρωση του εργαστηρίου παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης με τη σφραγίδα του ΚΧΑ σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.
Να πραγματοποιήσουν μια απογευματινή επίσκεψη και ξενάγηση στην έκθεση Χαρακτικής που θα παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών “ΕΤCΗ ΙΝΚ” κατά τις ημερομηνίες του σεμιναρίου.
Να συζητήσουν και να συμβουλευτούν τους έμπειρους διδάσκοντες Pino Pandolfini & Δήμητρα Σιατερλή για τεχνικά θέματα αλλά και θέματα εικαστικής εποπτείας.

Οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους για εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνώντας στο 6938786293 ή στο email: info@athens-printmaking.com

Προθεσμία υποβολής συμμετοχής: 20 Μαΐου 2022.

*Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.