Μετά το πρώτο εικαστικό αφιέρωμα της νέας περιόδου που εγκαινιάστηκε στον Ιανό με τον «σχολικό» τίτλο «Χαρτί και Μολύβι», η ομαδική έκθεση που ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου φέρει τον τίτλο «Κεντρική Αγορά».

Στα πέριξ της οδού Αθηνάς και της οδού Ευριπίδου, ανάμεσα στις δίδυμες οδούς Αρμοδίου και Αριστογείτονος, απλώνεται η Κεντρική Αγορά της Αθήνας –η ζωντανή καρδιά και το ανθεκτικό «στομάχι» της πόλης.

Καταστηματάρχες τρίτης γενιάς και υπαίθριοι μικροπωλητές, πωλητές αυγών και λαθραίων τσιγάρων, πλαστικές λεκάνες και σουρωτήρια, τσίγκινα και γυαλικά, εποχιακά φρούτα και λαχανικά, μπαχαρικά και μυριστικά, σφαχτά και ψάρια σε πάγκους με παγοκολώνες, θόρυβοι, οσμές και φωνές, παζάρια και βλέμματα, συνωστίζονται σε μια γειτονιά καθημερινών θαυμάτων και ευφραντικής πανσπερμίας που ποτέ δεν σταμάτησε να μας συναρπάζει.  

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι Μιχάλης Μαδένης, Τίμος Μπατινάκης, Γιώργος Μπουκής και Νικόλας Χριστοφοράκης.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μικρή Άρκτος
Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

Η ανανεωμένη IANOS Αίθουσα Τέχνης, γιόρτασε πρόσφατα τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η οποία υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, συνεχίζει να προυσιάζει θεματικά αφιερώματα και ατομικές εκθέσεις με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν του βιβλίου.

Οι προγραμματιζόμενες για το 2013-14 εκθέσεις συνεχίζουν να συνομιλούν με παράλληλες δράσεις στον υπόλοιπο χώρο του βιβλιοπωλείου (διαλέξεις, μουσικά, θεατρικά και άλλα αφιερώματα) καθώς και με βιβλιοφιλικά αφιερώματα αντίστοιχης θεματικής. Σημαντική παράμετρο για όλους μας αποτελεί η επιθυμία να διατηρήσουμε ανοιχτό, δημιουργικό και παλλόμενο το κέντρο της Αθήνας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τον Ιανό εδώ και έναν χρόνο, επιδιώκουμε το παραπάνω με κάθε τρόπο, ενώ η ανταπόκριση των καλλιτεχνών και του κοινού και η επισκεψιμότητα των εκθέσεων, μας βοηθούν να συνεχίσουμε και αυτή την τόσο δύσκολη χρονιά.