Αναλυτικά τον Μάρτιο θα δούμε:

Κείμενα #12
Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, 24:00
Krisis (Κρίση), 2016, Ρωσία, 32′
Σκηνοθεσία: Dimitri Venkov
Εισαγωγικό κείμενο: Gleb Napreenko

Η ταινία Κρίση του Dimitri Venkov είναι βασισμένη σε μια συζήτηση στο Facebook στις 8 Δεκεμβρίου 2013, την ημέρα όπου οι ευρωπαϊστές διαδηλωτές στην Ουκρανία άρχισαν να κατεδαφίζουν αγάλματα του Βλαντίμιρ Λένιν. Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική αναπαράσταση των συζητήσεων μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών καλλιτεχνών κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και αποκαλύπτει τον βαθύ διχασμό τους στην αισθητική, την ιστορία και την πολιτική.

Κείμενα #13
Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, 24:00
Kanehsatake: 270 Years of Resistance (Κανεσετέικ: 270 χρόνια αντίστασης), 1993, Καναδάς, 119′
Σκηνοθεσία: Alanis Obomsawin
Εισαγωγικό κείμενο: Candice Hopkins, Επιμελήτρια της documenta 14

Η ταινία Κανεσετέικ: 270 χρόνια αντίστασης καταγράφει την αντίσταση των Καναδών αυτοχθόνων ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους στη γη. Όταν μια κτηματική επιχείρηση απειλεί να διαταράξει τους παραδοσιακούς χώρους ταφής τους, οι κάτοικοι παρατάσσονται μπροστά στα συνεργεία της οικοδομής. Η διαμάχη κλιμακώνεται και οδηγεί σε μια οξύτατη αντιπαράθεση με την αστυνομία και τον στρατό του Καναδά επί 78 ημέρες.

Κείμενα #14
Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, 24:00
Ηλίας Πετρόπουλος: Ένας κόσμος υπόγειος (Elias Petropoulos: An Underground World), 2005, Ελλάδα, 61′
Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Λεγάκη
Εισαγωγικό κείμενο: Καλλιόπη Λεγάκη και Μαρία Γεντέκου

Ο Ηλίας Πετρόπουλος ήταν ένας ρηξικέλευθος συγγραφέας που έγραψε την ιστορία του «υποκόσμου» της Ελλάδας. Αντί να γράφει για πολιτικούς και στρατηγούς, ο Πετρόπουλος προτιμούσε να γράφει για το ρεμπέτικο, τους μποέμ, τους αλήτες και τους εγκληματίες. Η ταινία έχει ως επίκεντρο μια συνέντευξη με τον συγγραφέα στο Παρίσι, λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του το 2003.

Κείμενα #15
Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, 24:00
Baghé Sangui (Ο κήπος με τις πέτρες), 1976, Ιράν, 81′
Σκηνοθεσία: Parviz Kimiavi
Εισαγωγικό κείμενο: Sohrab Mohebbi

Η ταινία Ο κήπος με τις πέτρες του Ιρανού σκηνοθέτη Parviz Kimiavi δείχνει πώς ένας κωφάλαλος βοσκός έχει μετατρέψει το σπίτι του σε ιερό και χώρο λατρείας. Τον βλέπουμε να κρεμάει πέτρες από τα κλαδιά των δέντρων και να εκτελεί παράξενα τελετουργικά. Η ταινία αφηγείται την καταπληκτική ιστορία ενός απόκληρου και μυστικιστή σε μια κοινωνία που εκμεταλλεύεται τη δύναμη του μυστηριακού.