Με αφορμή το έτος Καβάφη, ο Γιώργος Λιβανός και οι ομάδα ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ, παρουσιάζουν μια φιλόδοξη παραγωγή με τίτλο «Καβάφης Επέστρεφε», από το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 στο Studio Κυψέλης.   

Μέσα από αυθεντικές ημερολογιακές καταγραφές, επιχειρείται η σκιαγράφηση της προσωπικότητας του Καβάφη, με ιδιαίτερη εμβάθυνση, στον τρόπο που έζησε, εμπνεύστηκε, στις συναναστροφές που τον καθόρισαν, όπως ο Καζαντζάκης, η μητέρα του και η Λαίδη Ρόμπινσον, η μοναδική γυναίκα της ζωής του, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ερωτική του ζωή, μέσω καταγραφών και μαρτυριών και επιχειρείται η πιστοποίηση του κατά πόσο η ερωτική του ζωή επηρέασε τη έμπνευση και τη γραφή του. Το κείμενο προϊόν δεκάχρονης μελέτης , από τους Millas, Ανδρέα Αγγελάκη , Γιώργο Λιβανό και Γιώργο Χριστοδούλου, κλειδώνει, με μερικά από τα σημαντικότερα ποιήματα του Καβάφη, που εντάσσονται στη δράση.

Mια τρυφερή μυθιστορηματική απεικόνιση της ζωής του Καβάφη, δοσμένη αισθαντικά, ερωτικά και προκλητικά από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τη μέρα του θανάτου του, στα γενέθλια του!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Σκηνοθεσία – φωτισμοί : Γιώργος Λιβανός

Σκηνικά – κοστούμια : Δέσποινα Βολίδη

Σύμβουλος : Μαριάννα Τόλη

Κινησιολογία : Σίμωνας Πάτροκλος

Δραματουργική επεξεργασία : Γιάννης Ζέρβας

Φωτογραφίες : Κωνσταντίνος Αλμαλής

Κινηματογράφηση : Μενέλαος Τζαβέλλας

Μουσικές επιλογές : Νίκης Γκουντούμη

Στο ρόλο του Καβάφη μελετητή : Νίκος Βερλέκης
και οι Ελευθερία Ρήγου, Μαρία Σύρρου, Γιάννος Παπαευσταθίου, Νίκος Χαλατζίδης

Την παράσταση συνοδεύει ζωντανά στο πιάνο η Νίκη Γκουντούμη