Από το Βιβλιοπωλείον της Εστίας κυκλοφορεί η νουβέλα με τίτλο, Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους φούρνους της Μαριλένας Παπαϊωάννου.

Ο Λάιος τον διέκοψε απότομα.

Και πάλι δεν με κατάλαβες, είπε απελπισμένος και τον έπιασε απ’ το μπράτσο κάνοντας ένα νόημα στους άντρες που παρακολουθούσαν τη συζήτηση να πλησιάσουν κι άλλο, δεν είναι μόνο ότι μαθεύτηκε, το πράγμα είναι πιο σοβαρό, κυκλοφορεί η φήμη πως έρχεται.

Ο Δαμιανός απόρησε˙ ποιος έρχεται άνθρωπέ μου; ποιος, πανάθεμά τον, που σ’ έχει κάνει να πανιάσεις έτσι;

Ο Καμουζάς, είπε ο Λάιος, έρχεται ο Καμουζάς

Η ιστορία αυτού του βιβλίου βασίζεται σε πραγματικό γεγονός που βρήκα καταγεγραμμένο στις προσωπικές σημειώσεις συγγενικού μου προσώπου. Ο φύλακας και οι κρατούμενοι είναι πρόσωπα υπαρκτά, και το γέμισμα των παγουριών πράγματι συνέβη. Τα υπόλοιπα στοιχεία της ιστορίας είναι προϊόν μυθοπλασίας.

Μ.Π.

Η Μαριλένα Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε Μοριακή Βιολογία και Γενετική, και εργάστηκε ως πανεπιστημιακή ερευνήτρια στη Γενεύη και τη Νέα Υόρκη, ενώ παράλληλα εξακολουθούσε την εκπαίδευσή της στον σύγχρονο χορό.

Το 2013 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Εστία το πρώτο της μυθιστόρημα, Νικήτας Δέλτα (Βραβείο Νέου Λογοτέχνη περιοδικού Κλεψύδρα για το 2013, από κοινού με τον Γιάννη Αστερή).

Σήμερα ζει στην Αθήνα και ασχολείται με τον χορό και τη λογοτεχνία. [[email protected]]