Ο χώρος Πολιτισμού About παρουσιάζει την έκθεση της Κατερίνας Μερτζάνη με τίτλο «On The Path Of Good Intentions»

η οποία θα εγκαινιαστεί στις 14 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2011.


Η καλλιτέχνις παρουσιάζει έργα σε  χαρτί ιλλουστρασιόν με χρώματα γκλίττερ και χρυσόσκονες, χρησιμοποιώντας και τεχνική κολάζ με φωτογραφίες από την επικαιρότητα.

Μια εικόνα εφήμερης και φθηνής πολυτέλειας σχίζεται, διακόπτεται και θυσιάζεται για να σχολιάσει και να συμπεριλάβει ένα απόσπασμα πραγματικότητας. Η κοινή, γνωστή και κάποτε ανησυχητική αυτή πραγματικότητα περιβάλλεται από παιγνιώδη και συχνά τρυφερή περιποίηση. Και αντιστρόφως, το πολυτελές αλλά εύθραυστο εικαστικό περιβάλλον που δημιουργεί, αυτοαναιρείται από την εμφάνιση τού πραγματικού. Πολυτέλεια και φθορά, πραγματικό και virtual, τρυφερότητα και ειρωνεία, συνυπάρχουν μαζί με μια διάθεση σκοτεινού χιούμορ.

Υπαινικτική και αδιόρατη είναι η εννοιολογία αυτών των έργων. Είναι εικόνες με καθαρά εικαστική πρόθεση ή σκεπτικιστικές απόπειρες ευφημισμού τής συχνά πικρής και πεζής πραγματικότητας που μας περιβάλλει;     

Κατερίνα Μερτζάνη

Σπούδασε στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών της Aθήνας (1969-1974),  ζωγραφική με τον Γιάννη Μόραλη, σκηνογραφία με τον Βασίλη Βασιλειάδη και τυπογραφία.  Συνέχισε τις σπουδές της στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών του Παρισιού.

Eχει κάνει 9 ατομικές εκθέσεις και είχε συμμετοχή σε περισσότερες από 20 ομαδικές εκθέσεις στο Κλήβελαντ (Αγγλία) στο Μάλμε (Σουηδία), στο Παρίσι, στη Μαδρίτη και στην Αθήνα.  Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Eλλάδα και το εξωτερικό.

Έχει ασχοληθεί με τη μόδα, το κόσμημα και το βιβλίο. Από το 1990 διδάσκει στο κολλέγιο BAKAΛO