Μετά την μεγάλη επιτυχία και τα συνεχόμενα sold out, η παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρο 2510 στα Εξάρχεια.

Η Θεατρική Ομάδα 2510, παρουσιάζει το έργο του Ανδρέα Ζαφείρη «Κατερίνα Γώγου: το Γαμώτο που Δεν Έζησα», βασισμένο στη ζωή, το έργο αλλά και την πυκνή, σε ιστορικό χρόνο, περίοδο που έζησε η πιο σημαντική δημιουργός της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Με αφορμή την συμπλήρωση των 30 χρόνων από το θάνατο της ηθοποιού και ποιήτριας, η  πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί την  Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις 23.00. Ήταν η ημέρα που μας άφησε  η «Αγία των Εξαρχείων».

Η άγρια μοναδικότητα των στίχων της, η εκπληκτική της ενσυναίσθηση για τη σύγχρονη ζωή στο αστικό τοπίο, η έμπρακτη αγάπη της για το διαφορετικό, το περιθώριο, τους κολασμένους, η αυτοκαταστροφική της διαδρομή ως αντικαθρέφτισμα μιας ολόκληρης κοινωνίας την τοποθέτησαν κορυφαία του Χορού στην «Αγία Τριάδα των Εξαρχείων», (Σιδηρόπουλος, Άσιμος, Γώγου), αλλά και ισότιμη των Ελύτη, Ρίτσου και Σεφέρη σε αναγνωσιμότητα.

Στο έργο πρωταγωνιστούν τρεις σπουδαίοι ηθοποιοί: η Έλενα Αϊβαλιώτου, η Χαρά Νικολάου και ο Χάρης Γεωργιάδης, μετατρέποντας, μοναδικά, τον εύθραυστο ψυχισμό της Γώγου σε μια θεατρική εικόνα-ξυράφι, βγαλμένη από τους πίνακες του Hieronymus Bosch, τα φτερά του Antoine de Saint-Exupery και τις σελίδες του Antonin Artaud. 

Ταυτότητα Παράστασης
«Κατερίνα Γώγου: Tο Γαμώτο που Δεν Έζησα»

  • Κείμενο/Σκηνοθεσία:  Ανδρέας Ζαφείρης 
  • Παίζουν οι:  Έλενα Αϊβαλιώτου, Χαρά Νικολάου, Χάρης Γεωργιάδης 
  • Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις:  Ελευθερία Σακαρέλη
  • Φωτογραφίες:  Βαγγέλης Μηναδάκης (QuickFilm), Κimionis Μarkos, Ισμήνη Κιμιωνή 
  • Διάρκεια: 90 λεπτά

Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη με τον σκηνοθέτη της παράστασης:

Ανδρέας Ζαφείρης: Η Κατερίνα Γώγου κοίταξε την κοινωνία στα μάτια