Το θέατρο Κάππα θα φιλοξενήσει την παράσταση Κάρμεν σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, με την Μαρία Ναυπλιώτου στον ομώνυμο ρόλο από

4 Μαρτίου 2011.

Η παράσταση μετά την επιτυχημένη της παρουσία το καλοκαίρι του 2010, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων επιστρέφει ανανεωμένη σε νέα επεξεργασία στη σκηνή του ΚΑΠΠΑ, για 30 παραστάσεις.

Ο Στάθης Λιβαθινός και η ομάδα του επιχειρούν εκ νέου, να προσεγγίσουν το θέμα Κάρμεν όχι μόνο από την πλευρά του λιμπρέτου της πασίγνωστης όπερας του Μπιζέ αλλά και από την λιγότερο γνωστή εκδοχή της νουβέλας του Μεριμέ, που αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης για τους συγγραφείς του λιμπρέτου. 

Η παράσταση έχει πειραματικό χαρακτήρα και η δραματουργική της επεξεργασία είναι προϊόν συνεργασίας του σκηνοθέτη και των ηθοποιών.

Η όπερα σαν μια ιδιαίτερα απαιτητική μορφή τέχνης έχει πάψει πια να απασχολεί αποκλειστικά και μόνο καλλιτέχνες του είδους και να απευθύνεται σε ένα ιδιαίτερο κοινό. Στην πρόκληση της όπερας και στις υψηλές καλλιτεχνικές της απαιτήσεις, τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, έχουν αρχίσει να ενδίδουν και σκηνοθέτες του θεάτρου που θέλουν να ανανεώσουν τα εκφραστικά τους μέσα και να εμπλουτίσουν το καλλιτεχνικό τους λεξιλόγιο.

Έτσι, η όπερα γίνεται πλέον ένα πεδίο έρευνας και πειραματισμού για σκηνοθέτες, τραγουδιστές, ηθοποιούς και σκηνογράφους σε μια προσπάθεια να βγει σαν καλλιτεχνικό είδος από τα καθιερωμένα, να πλησιάσει την σύγχρονη πραγματικότητα και να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο – και γιατί όχι – πιο νεανικό κοινό.

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός 
Δραματουργική επεξεργασία: Στάθης Λιβαθινός και οι ηθοποιοί
Απόδοση – Διασκευή Στίχων, Γλωσσική Προσαρμογή, Δραματολογική Συνεργασία: Στρατής Πασχάλης
Σκηνικό /Κοστούμια : Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική διασκευή –ενορχήστρωση: Κώστας Μαγγίνας
Κίνηση: Μόνικα Κολοκοτρώνη

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:(αλφαβητικά)

Μελέτης Ηλίας, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Μαρία Ναυπλιώτου, Χρήστος Σουγάρης

Συμμετέχει τετραμελές μουσικό σύνολο.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται και μέτά το Πάσχα

Τετάρτη 27.4/20.00

Πέμπτη 28 .4Παρασκευή 29.4-21.15

Σάββατο 30.4/.19.15-21.30

Τετάρτη 4.5/20.00

Πέμπτη 5.5 και Παρασκευή 6.5/21.15

Σάββατο 7.5/19.15, 21.30

Κυριακή 8.5/20.00