Η θεατρική παράσταση Καπράλος: Τα πρώτα βήματα αποτελεί μια αναδρομή στα πρώτα βήματά του στην τέχνη και σ’ όλη τη δύσβατη και δύσκολη καλλιτεχνική πορεία του γλύπτη, με αναφορές στα κεντρικά καλλιτεχνικά και μη πρόσωπα της εποχής. Μια παράσταση που επικεντρώνεται στα γεγονότα που τον επηρέασαν την περίοδο που ζούσε στο Παναιτώλιο και στο Αγρίνιο, τα ερεθίσματα που είχε από τους πρώτους δασκάλους του, την επιρροή από τον μέντορά του και ερευνά τους παράγοντες και τις ζυμώσεις που συνθέτουν και διαμορφώνουν μια καλλιτεχνική μεγαλοφυΐα.

Συντελεστές

κείμενο: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ
σκηνοθεσία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
σκηνικά: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
πρωτότυπη μουσική: ΠΑΝΟΣ ΜΑΜΑΣΟΥΛΑΣ
Οι μουσικοί:
Evis Gjoni –violin
Ευγενία Γρέντζελου– CI.Guitar
Κωνσταντίνα Χατζιγεωργιάδου – Flute
Πάνος Μαμασούλας – Blook Flute

Studio: Noise Box & Re-mix Νίκος Καλαμπαλίκης
φωτισμοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΠΟΣ
βοηθός σκηνοθέτη: ΡΕΝΑ ΜΙΧΟΠΑΝΟΥ

Παίζουν:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΤΡΩΝΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΖΩΝΑΡΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΝΑΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΑΜΠΑΡΑΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥΡΛΙΔΑΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

Χρήστος Καπράλος

Ο Χρήστος Καπράλος, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες γλύπτες του 20ου αιώνα, γεννήθηκε το 1909 στο χωριό Παναιτώλιο Αγρινίου και πέθανε στην Αθήνα το 1993. Είναι της γενιάς του Γιάννη Τσαρούχη, του Γιάννη Μόραλη, του Νίκου Νικολάου,του Οδυσσέα Ελύτη, ενώ συνδέθηκε στενά με τον Σικελιανό και τον Μπουζιάνη. Η μνημειώδης Ζωφόρος του, μήκους σαράντα μέτρων που ονομάστηκε Μνημείο της Μάχης της Πίνδου και φιλοτεχνήθηκε στην Αίγινα από το 1952 έως το 1956, αγοράστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων.

**Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας (40 θεατές) ανά παράσταση και για την καλύτερη εξυπηρέτηση  του κοινού είναι απαραίτητο να προηγηθεί η τηλεφωνική κράτηση για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, τις εργάσιμες μέρες στο τηλέφωνο 26410-21158 από τις 9 π.μ. – 13 μ.μ. ή το απόγευμα από τις 18.00 μ.μ.-21.00 μ.μ. στο κιν._6948487333 (Παναγιώτου Χρήστος)

Η αυτοβιογραφία του Χρήστου Καπράλου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγρα.