Η ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ με παρουσία στο χώρο του βιβλίου πάνω από δέκα χρόνια, με ένα ευρύ φάσμα τίτλων από την ποίηση και την πεζογραφία έως το θέατρο και το παιδικό βιβλίο, προχωράει στο επόμενο βήμα της και θέλει να το γιορτάζει μαζί σας.

Στο πλαίσιο ενός soft opening του νέου μας χώρου στη Σόλωνος 103 σας προσκαλούμε να ανταλλάξουμε σκέψεις, ευχές και όνειρα για το μέλλον. Θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τους νέους μας τίτλους αλλά και παλαιοτέρους μιας και η λίστα μας ξεπερνάει τους 400 τίτλους.

Βασικός στόχος της ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ είναι η άρτια παρουσίαση του κάθε βιβλίου και η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ώστε τα βιβλία να απευθύνονται τόσο στο ακαδημαϊκό και εξειδικευμένο κοινό, όσο και σε όλους τους αναγνώστες. Οι τίτλοι μας από το παγκόσμιο θέατρο έχουν πια τη δική τους ταυτότητα και το κοινό μας μπορεί να τους ξεχωρίσει και να τους επιλέξει. Οι ποιητικές μας συλλογές με τη σειρά ΦΛΕΞΗ ήρθαν πριν από περίπου ένα χρόνο ως ένα νέο βήμα σε πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές και ποιήτριες.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας και για άλλους τόσους σας καλούμε να γνωρίσετε από κοντά τα βιβλία μας, τους ανθρώπους της ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ και το νέο μας στέκι στο κέντρο της πόλης, είμαστε σίγουροι πως δε θα το μετανιώσετε ούτε λεπτό!

Τετάρτη 24 Απριλίου, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, σας περιμένουμε με γιορτινή διάθεση, με φίλους και συνεργάτες, να σας ξεναγήσουμε στον κόσμο μας!

Λίγα λόγια για την ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ:

Η Κάπα Εκδοτική ιδρύθηκε το 2014 από τον Θοδωρή Κουλεδάκη, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στα βιβλία για το θέατρο, διαβλέποντας ένα κενό στην ελληνική αγορά, και ξεκινώντας μια συστηματική προσπάθεια από τους έμπειρους συνεργάτες της να καλυφθεί με την έκδοση καλαίσθητων τόμων.

Από την πρώτη στιγμή, στόχος της Κάπα Εκδοτικής ήταν η τυπογραφικά και καλλιτεχνικά άρτια παρουσίαση των εκδόσεων, σε συνδυασμό με τις αυστηρές προδιαγραφές επιμέλειας, προκειμένου τα βιβλία της να απευθύνονται τόσο στο ακαδημαϊκό ή εξειδικευμένο κοινό, όσο και σε όλους τους αναγνώστες.

Η παρουσίαση καθιερωμένων αλλά και νέων, και συχνά πρωτοεμφανιζόμενων, Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων αποτέλεσε κύριο μέλημα των εκδοτικού οίκου. Ταυτόχρονα, παρακολουθώντας τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, η Κάπα Εκδοτική προχώρησε στην έκδοση μεταφράσεων θεατρικών έργων από το παγκόσμιο ρεπερτόριο, που παρουσιάζονται στα σημαντικότερα, κρατικά και ιδιωτικά, θέατρα της χώρας σε νέες και αναθεωρημένες μεταφράσεις κορυφαίων Ελλήνων μεταφραστών.

Οι βασικές Σειρές της Κάπα Εκδοτικής είναι οι εξής:

• ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: Αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας, πολλά από τα οποία κυκλοφορούν για πρώτη φορά στα ελληνικά, με έργα «κλασικών» θεατρικών συγγραφέων (Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Άντον Τσέχωφ, Αύγουστου Στρίντμπεργκ, Χένρικ Ίψεν, Τόμας Μπέρνχαρντ, Μπέρτολτ Μπρεχτ κ.ά.) αλλά και νεότερων (Σάρα Κέιν, Κόνορ Μακφέρσον, Πίτερ Σάφερ, Χάρολντ Πίντερ, Στιγκ Ντάγκερμαν κ.ά.) σε έγκριτες μεταφράσεις (Μαργαρίτας Μέλμπεργκ, Στρατή Πασχάλη, Γιώργου Δεπάστα, Χρύσας Προκοπάκη, Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, Αντώνη Γαλέου κ.ά.).

• ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Η καταγραφή της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας μέσα από την έκδοση σε βιβλίο θεατρικών έργων της τρέχουσας παραγωγής αλλά και των νεότερων χρόνων. Από τα άπαντα της Λούλας Αναγνωστάκη μέχρι έργα των: Βασίλη Κατσικονούρη, Γιάννη Τσίρου, Θανάση Τριαρίδη, Ανδρέα Φλουράκη, Ιόλης Ανδρέαδη & Άρη Ασπρούλη, Γιωργή Τσουρή, Μαρίας Ευσταθιάδη, Γιάννη Καλαβριανού κ.ά.

• ΘΕΩΡΕίΑ: Σειρά με μελέτες για τις παραστατικές τέχνες που διευθύνει ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Μιχαλόπουλος. Μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί τόμοι των: Eugenio Barba, Γιώργου Π. Πεφάνη, Στεριανής Τσιντζιλώνη, Άννας Σταυρακοπούλου, Αρετής Βασιλείου και Κωνσταντίνας Ριτσάτου.

• ΦΛΕΞΗ: Σειρά με ντεμπούτα νέων Ελλήνων ποιητών που διευθύνει ο ποιητής γιώργος δομιανός. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί τα «πρώτα» των: Ζαφειρίας Μολ, Σταυρούλας Παπαδάκη και Χρήστου Κινάνι.

• ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ: Θεατρικές μεταφορές «κλασικών» έργων με σκοπό το ανέβασμά τους από εφήβους με την επιμέλεια της Άνδρης Θεοδότου (Ρομπέν των δασών, Σέρλοκ Χολμς, Ο μολυβένιος στρατιώτης, Ο μικρός πρίγκιπας κ.ά.) αλλά και πρωτότυπα θεατρικά έργα γραμμένα για τη μαθητική «σκηνή» από την Ίλια Λακίδου.

Σε μια εποχή δύσκολη για τα εκδοτικά δεδομένα, η Κάπα Εκδοτική επέλεξε να επενδύσει στο βιβλίο με γνώμονα την άψογη ποιότητα και την υψηλή αισθητική για τον σύγχρονο αναγνώστη.

Στα 10 χρόνια εκδοτικής «ζωής» της, η Κάπα Εκδοτική έχει επεκτείνει την παραγωγή της εκτός από το θέατρο, στην ποίηση, τη λογοτεχνία, τα δοκίμια και τις μελέτες. Τα βιβλία της έχουν καθιερώσει ένα ισχυρό εκδοτικό στίγμα, το οποίο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και επιδραστικό, με τα εξώφυλλά της να έχουν διακριθεί τόσο πανελλήνια (Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας ΕΒΓΕ) όσο και πανευρωπαϊκά (European Design Awards).