Το κατάστημα Public σε συνεργασία με το Νουνού Calci Plus, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Οστεοπόρωσης, πραγματοποιούν εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού αναφορικά στη σημασία της πρόληψης.

Με την προτροπή Κάνε την κίνηση – κάνε την αρχή, το κατάστημα Public Συντάγματος σε συνεργασία με το Νουνού Calci Plus, διοργανώνουν εκστρατεία ενημέρωσης για τη σημασία της πρόληψης ενάντια στην οστεοπόρωση, την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου στις 19.00, στο Public Συντάγματος, οπότε και θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας θα προσφερθούν δωρεάν στους παρευρισκόμενους 125 τεστ οστικής πυκνότητας.

Η ανάληψη της συγκεκριμένης δράσης κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. H οστεοπόρωση είναι μία σιωπηλή πάθηση που πλήττει 200 εκατ. γυναίκες παγκοσμίως. Ωστόσο, η ασθένεια δεν αφορά μόνο στο γυναικείο πληθυσμό. Το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης υποστηρίζει ότι σε παγκόσμια κλίμακα, 1 στις 3 γυναίκες και 1 στους 5 άντρες πάσχουν από οστεοπόρωση.

Η ίδια έρευνα επιβεβαιώνει ότι εάν η οστεοπόρωση ανιχνευτεί νωρίς, μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή που βοηθά στην πρόληψη της απώλειας της οστικής μάζας και στην αναδόμηση των οστών. Παράλληλα, η σωστή διατροφή, η σωματική άσκηση και η επαρκής ιατρική παρακολούθηση μπορούν να εξασφαλίσουν την καλή υγεία των οστών.

Στην εκδήλωση που οργανώνουν το Public και το Νουνού Calci Plusθα παρευρεθεί η πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, κα Μέμη Τσεκούρα, για να μιλήσει αναφορικά στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και για να προσφέρει πρακτικές συμβουλές  πρόληψης.

Με την πεποίθηση ότι μια απλή εξέταση, όπως είναι το τεστ οστικής πυκνότητας, μπορεί να αποβεί σωτήρια, τα καταστήματα Public και το Νουνού Calci Plus, προσκαλούν γυναίκες και άντρες να πάρουν μέρος στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία και να … Κάνουν την Κίνηση- Να Κάνουν την Αρχή.

Για δηλώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα. Κική Ζύμαρη στο τηλέφωνο 210 8181583 ή αποστείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση  events@public.gr.