Για 3η συνεχή χρονιά το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, με τη δημιουργική συνεργασία των εκδόσεων Πατάκη, της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης και  των καταστημάτων Κάισσα, διοργανώνει καλοκαιρινό καμπ για παιδιά 5-10 ετών στο χώρο του, στο νεοκλασικό κτήριο όπου στεγάζεται το Μουσείο.

Η κάθε περίοδος του καμπ διαρκεί συνήθως 2 εβδομάδες, αλλά αυτή τη χρονιά η πρώτη περίοδος διαρκεί 2 μέρες παραπάνω, οι οποίες προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ. Συγκεκριμένα η 1η περίοδος διαρκεί από 16 Ιουνίου ως 1 Ιουλίου και η 2η περίοδος από 4 έως 15 Ιουλίου 2016.

Καθημερινά, από τις 8:00 το πρωί ως τις 4:00 το απόγευμα, τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά με ποικίλες δραστηριότητες: θα ζωγραφίσουν στα εικαστικά εργαστήρια, επιστρατεύοντας μαρκαδόρους, χρωματιστά μολύβια, χρώματα και πινέλα και ό,τι άλλο μπορούν να φανταστούν, θα ζωντανέψουν αληθινές και φανταστικές ιστορίες με κίνηση και αυτοσχεδιασμό στα θεατρικά εργαστήρια, θα παίξουν τα παιχνίδια της γειτονιάς στον πεζόδρομο μπροστά στο Μουσείο, θα μάθουν τα μυστικά των ηρώων γνωστών παιδικών βιβλίων από τους ίδιους τους συγγραφείς τους, θα συνδυάσουν ηχοϊστορίες με μελωδικές μουσικές, θα ανακαλύψουν θησαυρούς στα στενά της  Πλάκας, θα διασκεδάσουν με επιλεγμένα παιχνίδια παρατηρητικότητας, θα επισκεφθούν γειτονικά μουσεία, θα γνωρίσουν τα εκθέματα του μουσείου παιδικής τέχνης. Και όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα φύγουν χαρούμενα για το σπίτι.

Όπως όλες οι δράσεις του  Μουσείου Παιδικής Τέχνης έτσι και το καλοκαιρινό καμπ, έχει ως στόχο τόσο την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών όσο και την καλλιέργειά τους σε πολλούς τομείς.

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, μέλος του Δικτύου Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών και του International Committee of Museums. Είναι από τα ελάχιστα στον κόσμο που προβάλλει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών. Σκοπός του μουσείου είναι να προτείνει μια διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω της Τέχνης, η οποία δημιουργεί ερεθίσματα, διευρύνει ορίζοντες και προσφέρει καλλιέργεια, συμβάλλοντας ενεργά στη διαμόρφωση χρήσιμων και ενεργών πολιτών. Το Μουσείο επίσης στοχεύει να αναπτύξει την προσωπική έκφραση κάθε παιδιού, να προσφέρει κοινές δημιουργικές ώρες γονέα & παιδιού, να παρέχει τη δυνατότητα γνωριμίας και εξοικείωσης με την τέχνη & τους καλλιτέχνες από την παιδική ηλικία,  να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας γενιάς νέων με ενδιαφέρον για την τέχνη και τον πολιτισμό και να αναδείξει τη μοναδικότητα της παιδικής Τέχνης.

Τα παιδιά στο μουσείο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, να δουν τις εκθέσεις του, να συμμετάσχουν σε εικαστικά εργαστήρια, να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά και τεχνικές ζωγραφικής και να δημιουργήσουν ζωγραφικά έργα και κατασκευές, να συμμετάσχουν σε καλοκαιρινά camps. Για τα παιδιά της περιφέρειας, το μουσείο έχει δημιουργήσει Μουσειοσκευές, που αποτελούν ένα κινητό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και προσεγγίζουν, μέσα από οργανωμένες μαθησιακές διαδικασίες, διάφορα είδη Τέχνης, καθώς και ποικίλα γνωστικά αντικείμενα του Σχολικού Αναλυτικού Προγράμματος.

Κοινό του Μουσείου είναι παιδιά 2,5-14 ετών, εκπαιδευτικοί, γονείς, καλλιτέχνες & επιστήμονες. Κάθε χρόνο τα προγράμματα του μουσείου παρακολουθούν τουλάχιστον 7.000 μαθητές, 450 εκπαιδευτικοί, 1.500 γονείς, ενώ στα εργαστήριά του συμμετέχουν περίπου 1.500 παιδιά 2,5-14 ετών. Το σύνολο των επισκεπτών του μουσείου είναι 10.000 ετησίως. Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν περισσότερα από 7.000 έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών, που εμπλουτίζονται κάθε χρόνο.