Τα παιδιά συζητούν μαζί μας για την Αγάπη με όλες της τις σημασίες: Την Αγάπη για τον άλλον, για την κοινότητα που ζούμε, για τον τόπο μας και τους διαφορετικούς ανθρώπους του, για τη μουσική και τα βιβλία, για τα συνθήματα της αγάπης, για τις σημαντικές στιγμές της ζωής μας όταν κάτι αλλάζει γύρω μας, για την συνύπαρξη και το δικαίωμα να κάνουμε την επανάστασή μας μέσα από την αγάπη. Θα μιλήσουμε για «τα παιδιά των λουλουδιών» του 1967, που έγιναν γνωστά ως Χίπυς και μέσα από αυτή τη χρονιά, το 1967, θα γνωρίσουν τα παιδιά γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο έτσι όπως τα περιγράφουν οι καλλιτέχνες της έκθεσης. Φωτογραφίες, βίντεο, αφίσες της εποχής, κόμικς, βιβλία και δίσκοι γίνονται επί πλέον αφορμή για συζήτηση και δημιουργία ενός προσωπικού πόστερ φτιαγμένου από τα παιδιά με το δικό τους χρονολόγιο, πραγματικό ή φανταστικό, και τη δική τους ζωγραφιά με στοιχεία της έκθεσης. Το πόστερ θα είναι το αποτύπωμά τους για την εποχή μέσα στην οποία μεγαλώνουν, μαθαίνουν, αναρωτιούνται.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το Ίδρυμα Schwarz ύστερα από την μεγάλη επιτυχία της περσινής σειράς σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς, καθώς και την ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση μαθητών σχολείων της Σάμου τόσο για την έκθεση A World Not Ours, όσο και για τις διαλέξεις με θέμα τη Σύγχρονη Τέχνη και τη σημασία της, οργανώνει έως τις 15 Οκτωβρίου 2017 σειρά επισκέψεων σχολείων στην έκθεση.

Παράλληλα θα δημιουργηθούν και πάλι 2 κύκλοι διαλέξεων για τους εκπαιδευτικούς με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου με θέμα «Το καλοκαίρι της Αγάπης» σαν παράδειγμα διαλόγου για κοινωνική εγρήγορση και ευαισθητοποίηση των νέων σε ζητήματα της εποχής μας. Η πολιτική, ο τόπος, ο έρωτας, οι απρόσμενες συμβιώσεις, η έννοια των συνθημάτων, η διαφύλαξη των αρχείων κάθε εποχής και οι τρόποι με τους οποίους οι σύγχρονοι καλλιτέχνες μιλούν για όλα αυτά θα αποτελέσουν τον κορμό των σεμιναρίων.


Διαβάστε επίσης:

Summer of Love στο Art Space Pythagorion στη Σάμο