Το CINE MANTO MYKONOS, ένα από τα 10 καλύτερα θερινά σινεμά του κόσμου σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης (MONOCLE, ΤΗΕ INDEPENDENT, THE GUARDIAN, κ.ά.), εξοπλισμένο με ψηφιακά συστήματα εικόνας και ήχου, ξεκινάει τις προβολές για το φετινό καλοκαίρι. Μπορείτε να απολαύσετε τις καλύτερες ταινίες Α’ προβολής για μικρούς και μεγάλους κάτω από τον έναστρο ουρανό του Αιγαίου. Μια μοναδική εμπειρία.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα προβολών εδώ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ CINE MANTO MYKONOS ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

Το CINE MANTO MYKONOS πιστό στις πολιτιστική δραστηριότητά του παρουσιάζει τις εξής σημαντικές εκδηλώσεις:

3 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος στο CINE MANTO MYKONOS

Προβολή ντοκιμαντέρ, Quardians of the Aegean, του Όμηρου Ευαγγελινού. Η καταπολέμηση της υπεραλίευσης και της επιβίωσης των αλιευτικών κοινοτήτων του Αιγαίου. Διοργάνωση: ΚΔΕΠΑΜΜ, σε συνεργασία με το CINE MANTO MYKONOS.

17 Ιουλίου, Συναυλία Ελευθερίας Αρβανιτάκη στη Δήλο

Το σημαντικότερο μουσικό γεγονός  του καλοκαιριού. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μία μοναδική συναυλία με ελληνική ποίηση, κάτω από το φως του φεγγαριού, στο ιερό νησί της Δήλου. Διοργάνωση: ΚΑ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Δήμος Μυκόνου & CINE MANTO MYKONOS.

22 Ιουλίου – 14 Σεπτεμβρίου,  Έκθεση «Δύο  Πρωτοκυκλαδικοί επισκέπτες». στη  Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου

Δύο ειδώλια από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, πλαισιωμένα με προβολές και επεξηγηματικό υλικό συστήνουν τα αριστούργηματα της Πρωτοκυκλαδικής Τέχνης της 3ης χιλιετίας π. Χ. στους επισκέπτες της καλοκαιρινής Μυκόνου. Διοργάνωση: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ΚΔΕΠΑΜΜ, σε συνεργασία με το CINE MANTO MYKONOS.

15-21 Σεπτεμβρίου,  Έκθεση «Παράδοση και Eξέλιξη: έννοιες συγκλίνουσες ή ασύμβατες;» στη  Δημοτική Πινακοθήκη Mυκόνου. Ημερίδα για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με αφορμή την έκθεση αρχιτεκτονικών σχεδίων και ζωγραφικής του Αρχιτέκτονα και Πολεοδόμου Αριστείδη Ρωμανού. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν οι: Γιάννης Κίζης, Δημήτρης Φιλιππίδης και Αριστείδης Ρωμανός. Διοργάνωση: ΚΔΕΠΑΜΜ, σε συνεργασία με το CINE MANTO MYKONOS.

2 Οκτωβρίου, «Παπα Γιώργης Ζουγανέλης, Ο παπάς της καρδιάς» στο CINE MANTO MYKONOS. Στη σειρά ντοκιμαντέρ του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα για τους ανθρώπους που σημάδεψαν την ιστορία της Μυκόνου τον 20ο αιώνα, φέτος θα παρουσιαστεί μια ταινία για τον αιωνόβιο ιερέα Γιώργη Ζουγανέλη, που η ζωή του είναι μια μικρή ιστορία της μεγάλης Ιστορίας του νησιού. Παραγωγή: Qkas Productions, CINE MANTO MYKONOS.

Παράλληλα με το ξεκίνημα του CINE MANTO MYKONOS, λειτουργεί η κουζίνα του CINE MANTO café-restaurant,  με μυρωδάτους καφέδες, πλούσια πρωινά, δροσερούς χυμούς, πολύχρωμες σαλάτες, αλλά και τα φημισμένα ψητά στα κάρβουνα: σουβλάκι καλαμάκι για όλους, ζουμερό μπιφτέκι για τη δίαιτα, κεμπάπ  για τους μερακλήδες, κοτόπουλο για κάτι ελαφρύ αλλά και ψητά λαχανικά, αν αντέχει η σχάρα του Χρήστου. Δεν περηφανευόμαστε για την μεγάλη ποικιλία των πιάτων μας, αντίθετα προσπαθούμε το πιάτο που σερβίρουμε να είναι φροντισμένο με καθαρά υλικά και μεράκι σαν να είμασταν στην αυλή του σπιτιού μας…

Ανοίξαμε λοιπόν και σας περιμένουμε….