Οι Εκδόσεις Πατάκη, το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (στο πλαίσιο του προγράμματος Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία) και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων από την κυκλοφορία του βιβλίου του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, προσκαλούν τα παιδιά να συμμετάσχουν στο καλλιτεχνικό εργαστήρι με τίτλο «Ο Μικρός Πρίγκιπας, ο Πλανήτης κι εγώ».

Στο πλαίσιο αυτής της εικαστικής δράσης, τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν μια μεγάλη τοιχογραφία βασισμένη στο θέμα  «Ο φανταστικός πλανήτης μου», εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Από τον υποθαλάσσιο κόσμο έως τον ουρανό και τα αστέρια, οι μικροί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν έναν κόσμο με τους δικούς του κατοίκους, την πανίδα και τη χλωρίδα του… κάτω από τη γη, πάνω στη γη, μέσα στον ουρανό, μέσα στο σύμπαν.

Τον συντονισμό της όλης δράσης, που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός συνολικού έργου με την τεχνική «γκουάς σε καμβά», θα έχει η εικαστικός Pascaline Bossu, διευθύντρια του «Atelier Coccinelle»  (τηλ.: 2294 110820, 6973535713) μαζί με παιδαγωγούς-εμψυχωτές.