Πίνακες ζωγραφικής και πήλινα γλυπτά του Εργαστήριο Ζωγραφικής Σπετσών θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι επισκεφθούν το όμορφο νησί των Σπετσών έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

 

Το Εργαστήριο Ζωγραφικής Σπετσών, μια ιδέα των ζωγράφων Αλέξανδρου Τσιρώνη και Ντέμης Τασιούλη, όπου πιστεύουν ότι οποιοσδήποτε αγαπάει την τέχνη μπορεί να δημιουργήσει, άνοιξε τις πόρτες του στους κάτοικους του νησιού το 2008. Τους έδωσε έτσι την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τη διαδικασία και την αντίληψη της δημιουργίας εικαστικού-ζωγραφικού έργου.

 

Από τότε, παρουσιάζει κάθε χρόνο τα έργα των ανθρώπων που έζησαν την εμπειρία της δημιουργίας και στα έργα τους αποτύπωσαν τους προβληματισμούς και τη χαρά της ολοκλήρωσης ενός έργου τέχνης.

 

Η φετινή έκθεση ζωγραφικής «Art on Spetses» λαμβάνει χώρα στο Λαογραφικό Εργαστήρι του νησιού (30μ. από το Ιστορικό Μουσείο Σπετσών – Ιωαννη Μέξη). Εκεί παρουσιάζονται έργα του ζωγράφου Αλέξανδρου Τσιρώνη και των μελών του εργαστηρίου Δήμητρας Κιούση, Ευαγγελίας Μπρατοπούλου, Θεοδώρας Κριεμάδη, Κατερίνας Μιχαλάκη και Χριστίνας Cowan Μυτιληναίου.

Σημαδούρα - Χ. Μυτιληναίου

Μουσαμάδες, χαρτόνια κουσέ, ακουαρέλες, κάρβουνο, μολύβι ακρυλικά και πηλός συνθέτουν θαλασσογραφίες, τοπία των Σπετσών, νεκρές φύσεις, πορτρέτα, γεωμετρικά σχήματα, ζώα, γλυπτά και ό,τι άλλο ενέπνευσε τους καλλιτέχνες, δημιουργώντας μία πολυμορφική και ενδιαφέρουσα έκθεση.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου. Μεγάλη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία της διεθνούς φήμης γλύπτριας, Ναταλίας Μελά, που απόλαυσε τα έργα. Χορηγός των εγκαινίων ήταν το ζαχαροπλαστείο «Πολίτης» γνωστό για τα αμυγδαλωτά Σπετσών και τις παραδοσιακές συνταγές των γλυκών του που έχουν μείνει απαράλλακτες από το 1927.