Η έκθεση «Καληνύχτα, σας αγαπώ» θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου 2024 και φιλοξενείται στο Φουαγιέ Ισογείου της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η έκθεση στοχεύει στην ανάδειξη της προσωπικότητας της μεγάλης ντίβας εντός αλλά και εκτός της σκηνής. Ο τίτλος της είναι εμπνευσμένος από μια φράση που θυμούνται τα μέλη του οικιακού προσωπικού της Μαρίας Κάλλας, Μπρούνα Λούπολι, Φερρούτσο Μετσάντρι και Έλενα Ποτσάν: «Κάθε βράδυ, μαζί με την καληνύχτα της, μας έλεγε: σας αγαπώ!».

Η έκθεση βασίζεται σε προσωπικά αντικείμενα-ενθυμήματα και φορέματα της Μαρίας Κάλλας από τη συλλογή του Νίκου Χαραλαμπόπουλου. Συμπληρώνεται από ένα κοστούμι-δείγμα που έκανε ο Γιάννης Τσαρούχης για την παράσταση της όπερας Μήδεια στην Επίδαυρο, μακέτες κοστουμιών της Lila de Nobili [Λίλα ντε Νόμπιλι] από την παράσταση Λα Τραβιάτα στη Σκάλα του Μιλάνου, μία μακέτα του Piero Tosi [Πιέρο Τόζι] για την ταινία Μήδεια του Pier-Paolo Pasolini [Πιερ-Πάολο Παζολίνι] και μακέτες κοστουμιών του Γιάννη Τσαρούχη, δάνεια από ιδρύματα και ιδιώτες. Επιμέλεια έκθεσης: Λίλη Πεζανού.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Εγκαίνια έκθεσης, αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας με τίτλο, “Καληνύχτα, σας αγαπώ”. Φουαγιέ ισογείου αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης 03/12/2023

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Κάλλας: Αφιέρωμα στην κορυφαία σοπράνο στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Το πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2023
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Τα highlights της καλλιτεχνικής περιόδου 2023-2024