Το μυθιστόρημα, Καλή αντάμωση εκεί ψηλά του Πιερ Λεμέτρ που κέρδισε το βραβείο Goncourt 2013 κυκλοφορεί 1η Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Μίνωας σε μετάφραση της Έφης Κορομηλά.

Το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα Καλή αντάμωση εκεί ψηλά του Πιερ Λεμέτρ διαφέρει από τα προηγούμενα αστυνομικά έργα του συγγραφέα. Κυκλοφόρησε το 2013, έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 500.000 αντίτυπα στη Γαλλία και τιμήθηκε με το βραβείο Goncourt, το σημαντικότερο γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο.

Με τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου δύο στρατιώτες επιστρέφουν από τα χαρακώματα φέροντας σοβαρά σωματικά και ψυχικά τραύματα. Θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν σε μια Γαλλία που ξέρει να δοξάζει τους νεκρούς της, δεν μπορεί όμως να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή σε αυτούς που της χάρισαν τη νίκη. 

Ο συγγραφέας με αριστοτεχνικό τρόπο μεταφέρει την ατμόσφαιρα μιας κοινωνίας

όπου θριαμβεύουν αδίστακτοι καιροσκόποι και δειλοί που παριστάνουν τους ήρωες.

Ο Πιερ Λεμέτρ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1956. Δίδαξε για πολλά χρόνια λογοτεχνία, προτού αποφασίσει να γίνει συγγραφέας. Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα, Travail soigné. Ακολούθησαν άλλα έξι μυθιστορήματα στην ίδια κατηγορία, κατατάσσοντας τον Λεμέτρ στους πιο καταξιωμένους και δημοφιλείς συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων στη Γαλλία. Τα βιβλία του γνωρίζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις για το έργο του, ανάμεσά τους τα βραβεία: Prix du Premier Roman du Festival de Cognac, Prix Le Point du Polar Européen, Prix des Lecteurs Policier du Livre de Poche, το Crime Writers Association International Dagger Award, καθώς και το πρόσφατο βραβείο Goncourt 2013.