Ζώο και πανδημία. Το ζώο στην πανδημία. Το ζώο ως αιτία της πανδημίας_νυχτερίδες και άλλα ζώα που πωλούνται σε αγορές Το κατοικίδιο ζώο ως σωτήρας _ο σκύλος ως προέκταση, διαβατήριο εξόδου στα lockdowns Το ζώο θύμα εκατόμβης ως ακυρωμένο αξεσουάρ _ εκατομμύρια minks θανατώνονται, για την περίπτωση που μπορεί να μετέδιδαν μεταλλάξεις του ιού στον άνθρωπο Οι άνθρωποι νοιάζονται για τους νεκρούς τους. Και τα minks είναι νεκροί μας, όχι μόνο οι άνθρωποι-θύματα της πανδημίας.

Η αδιαφορία μας αποτέλεσμα του τραύματος της πανδημίας ή έχουμε ενσωματώσει το τραύμα; Αποκτούμε τη δύναμη του αντιπάλου μας, του κορονοϊού επιτελώντας μια μαζική σφαγή;

Η Magenta επιμελείται το διαδικτυακό φεστιβάλ/εκθεσιακό χώρο του mink festival και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για έργα που αντλούν έμπνευση από την προβληματική του ζωολογικού κήπου της πανδημίας.

Τα εγκαίνια της πρώτης φάσης του mink festival θα λάβουν χώρα τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020. Ως καταληκτική ημερομηνία για αποστολή προτάσεων για την πρώτη φάση ορίζεται η 11η Δεκεμβρίου 2020.

Ο online εκθεσιακός χώρος του mink festival θα τροφοδοτείται με νέα έργα κάθε Δευτέρα μέχρι 22 Φεβρουαρίου 2021, επομένως η αποστολή προτάσεων συνεχίζεται μέχρι τότε. Η τελική επιλογή έργων θα ολοκληρωθεί τότε και θα μείνει online μέχρι 21 Μαρτίου 2021.

Η επίσημη έλευση της άνοιξης λειτουργεί ως ορόσημο και ελπίδα για τη μετάβαση σε μια νέα φάση (σε ύφεση;) για τον ζωολογικό κήπο της πανδημίας. Φωτογραφίες, sound art, videos, films, recorded/live streamed performance, ποίηση, ζωντανά/προφορικά manifestos, θεωρητικές παρεμβάσεις και προσεγγίσεις (μέγιστη διάρκεια: 5 λεπτά).

Η υποβολή προτάσεων πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία επικοινωνίας και link για το υποβαλόμενο έργο (π.χ. στo vimeo) και μπορεί να περιλαμβάνει σημειώμα concept (μέχρι 200 λέξεις) και σύντομο βιογραφικό (μέχρι 50 λέξεις). Υποβάλλονται ολοκληρωμένα έργα.

Αποστολή στο: minkfestival@gmail.com