Η Praksis αφιερώνει ,όπως κάθε μέρα ,τις φετινές εκδηλώσεις της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη στους Μετανάστες, τους Πρόσφυγες και τα Παιδιά του Δρόμου. Γιατί η φιλανθρωπία των γιορτών μπορεί να προσφέρει μια προσωρινή ανακούφιση, ωστόσο δεν μπορεί να είναι η λύση …

Κάθε χρόνο, οι γιορτές των Χριστουγέννων γίνονται η αφορμή για να κοιτάξουμε δίπλα μας τους χιλιάδες ανθρώπους που υποφέρουν. Όπως κάθε χρόνο όμως, οι άνθρωποι αυτοί θα παραμείνουν στο περιθώριο, όταν σβήσουν τα λαμπάκια των γιορτών.  Η Praksis όμως καθημερινά ασχολείται με τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων επιδιώκοντας να αφυπνίσει όλο και περισσότερο κόσμο στην συνεισφορά βοήθειας.

Αθήνα: Παιδική γιορτή για τα παιδιά των Μεταναστών (21/12)

Σε συνεργασία με το Σύλλογο Νιγηριανών Γυναικών Ελλάδας, η Praksis για ακόμη μια χρονιά διοργανώνει παιδική γιορτή για τα παιδιά των Μεταναστών, την Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008, στις 17.00 μ.μ. στο κτήριο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών (Φερρών 18, Πλατεία Βικτωρίας). Κατά τη διάρκεια της γιορτής, θα μοιραστούν δώρα στα παιδιά και θα πραγματοποιηθούν από παιδαγωγούς εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Θεσσαλονίκη: Γιορτή για τα Παιδιά του Δρόμου (17/12)

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008 στις 12.00 μ.μ., στον στολισμένο από τα ίδια τα παιδιά, χώρο υποδοχής των Παιδιών του Δρόμου, στο Πολυιατρείο της Praksis στη Θεσσαλονίκη (Αρκαδιουπόλεως 1), θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Η γιορτή είναι αφιερωμένη στους μικρούς πρωταγωνιστές του προγράμματος Παιδιά της Διπλανής Πόρτας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιραστούν δώρα και τα ίδια τα παιδιά θα αναλάβουν τη μουσική επένδυση του πάρτι.

Μυτιλήνη: Γιορτή για τους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες (20/12)

Στην Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αγιάσου (διαμένουν 120 ανήλικοι) στις 13 Δεκεμβρίου. Στην παρέμβαση αυτή, οι εθελοντές της Praksis μίλησαν μαζί με τα παιδιά και τους εργαζόμενους του Κέντρου και έδωσαν  διάφορα δώρα. Ακολούθησε μία πολύ εκφραστική και ενθουσιώδης βραδιά με χορούς και αυθόρμητες συζητήσεις για τον πολιτισμό και την τέχνη διαφόρων λαών.

Το Σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο χώρο φιλοξενίας στην Παγανή Μυτιλήνης. Στο χώρο αυτό, φιλοξενούνται 300 περίπου πρόσφυγες, 50 εκ των οποίων είναι ανήλικοι και 8 είναι παιδιά κάτω των 9 ετών.