Στο Half Note Jazz Club, συναντάμε τους Jump ‘N την καλύτερη και πιο ζωντανή jump band στην Ευρώπη…

Ακολουθώντας τα βήματα του Louis Jordan και των άλλων κλασικών του jump swing και του R&B , η Jump  band κατέκλυσε την Αμερική αμέσως μετά τον πόλεμο και εξαπλώθηκε στα πέρατα του κόσμου ως ροκ εν ρολ.

Οι Jump n’ Jive από την Ολλανδία αναβιώνουν σε πραγματικό χρόνο όλο το κλίμα που καταγράφεται στη μουσική καλλιτεχνών όπως οι Andrews Sisters, ο Fats Domino, ο Ray Charles κ.ά. με τρόπο εκρηκτικό: ο τραγουδιστής Bert Vrieling και τρεις τραγουδίστριες με έναν tap dancer μπροστά και ένα ρυθμικό σχήμα με πνευστά, κιθάρα και όργανο hammond αποτελούν τους Jump n’ Jive.

Ο Vrieling, έμπειρος ροκ εν ρολ περφόρμερ, έδεσε μαζί τους στα eighties και έκτοτε το γκρουπ έχει κάνει αρκετά χορευτικά άλμπουμ και έχει περιοδεύσει όλη τη Ευρώπη μαζί με μορφές όπως ο Ray Charles ή ο Fats Domino. Το ρεπερτόριο των Jump n’ Jive εκτείνεται σε όλο το φάσμα του σουίνγκ και  του ρυθμ εντ μπλουζ, περιλαμβάνοντας επιλεγμένα doo-wop τραγούδια και μπαλάντες, σε μια εκπληκτική – και, σαφώς, εκρηκτική – μείξη κλασικών ποπ και τζαζ στάνταρντς. Με μια τέτοιο γκρουπ στη σκηνή, κανείς δεν μένει ασυγκίνητος!