Η νέα σειρά έργων του Jordan Cantwell: Deus Animas ενώνει την ελληνική κουλτούρα με τις απεικονίσεις του «animas» ή αλλιώς της ψυχής. Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του residency μέσω του προγράμματος Villa Exarchia όπου και διεξήγαγε έρευνα για το φυσικό και πολιτιστικό τοπίο της Ελλάδας.

Με βάση το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, οι επιρροές του Cantwell περιλαμβάνουν θέματα οικολογίας, όπως η ζωοσοφία, οι μύθοι του Μεξικό και ο ιμπρεσιονισμός.

Deus Animas, σε μετάφραση από τα λατινικά, σημαίνει «Θεός της ψυχής» με τη λέξη «anima» να αναφέρεται επίσης στο παράλογο της ψυχής όπως περιγράφεται από τον Carl Jung.

Για τον Cantwell, η ζωγραφική λειτουργεί σαν μία επωδή της δύναμης ζωής/πνεύματος που κατοικεί μες στα ζώα και η οποία μας περιβάλλει εν γένει.

«Πάντα με ενδιέφερε η ανθρώπινη σύνδεση με τη φύση σε αρχέγονο επίπεδο και οι αλήθειες που έχουν ξεχαστεί μέσω της νεωτερικότητας. Μέσω της σχεδίασης και της αφαίρεσης, επιδιώκω να ενεργοποιήσω συναισθηματικά το υποσυνείδητο του αρχαίου πνευματικού μας εαυτού και να αφυπνίσω το αίσθημα επίγνωσης στους άλλους».