Ο John Talabot αποτελεί τη μεγαλύτερη αποκάλυψη των τελευταίων ετών στην ηλεκτρονική μουσική και ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στην Ισπανία. Όλα χάρη στα διαχυτική και γεμάτη ζωή μουσική του που κάνει το σώμα και την καρδιά σου να χορεύει, με επιρροές από τους Moodymann και J Dilla, και κινούμενη ανάμεσα σε House, Disco και Soul. Το καλοκαίρι του 2013 είχε κερδίσει το κοινό με την εμφάνισή του στο πρώτο En Lefko Festival, και φέτος επιστρέφει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 για μια και μοναδική εμφάνιση στο Six d.o.g.s. Μαζί του η Yodashe απευθείας από το Red Bull Music Academy (live), ο παραγωγός με κυκλοφορίες σε Γαλλία και Βέλγιο ΝΤΕΙΒΙΝΤ, και ο δραστήριος αθηναίος dj Chevy σε δύο εκρηκτικά dj set.

Το ψευδώνυμο του Βαρκελωνέζου μουσικού προέκυψε από το όνομα του σχολείου του, και οι πρώτες του συνθέσεις οδήγησαν στη γνωριμία με τη δισκογραφική του Μονάχου Permanent Vacation. Το πρώτο single του “My Old School” τον έκανε αυτόματα γνωστό στον γαλαξία της ηλεκτρονικής σκηνής, και οι James Murphy, Âme και Aeroplane έπαιζαν τη μουσική του στα set τους. Κυκλοφόρησε το μυθικό πλέον “Sunshine” με τη δισκογραφική Hivern, το οποίο έγινε ένα από τα ορόσημα του καλοκαιριού του 2009. Το Pitchfork το συμπεριέλαβε στα καλύτερα της χρονιάς, αλλά και τον Talabot στη λίστα με τα σημαντικότερα house ονόματα της εποχής. Εντωμεταξύ ο Talabot ρεμιξάρει συγκροτήματα όπως οι Glasser και Delorean, ή το project Aufgang του Francesco Tristano.

Αλλά αν το 2009 υπήρξε δυνατή χρονιά, οι επόμενες ήταν γεμάτες εκπλήξεις. Η σχέση του με την Permanent Vacation εξακολουθούσε, και τότε κυκλοφόρησε το υπέροχο “Matilda’s Dream”, καθώς και ένα remix του από τον Jacques Renault, ιδρυτή του κινούμενου party/δισκογραφικής της house και disco σκηνής Let’s Play House, και μέλος της δισκογραφικής DFA. Το 2012 ήταν η χρονιά του: το άλμπουμ του “Fin” ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και θεωρείται ήδη κλασικό. Πολλά περιοδικά, όπως τα Groove, Pitchfork, Debug και Resident Advisor το συμπεριλαμβάνουν στους δίσκους της χρονιάς, ενώ η Guardian του χαρίζει 5 αστεράκια. Εκείνος ξεκινάει περιοδεία με τους The XX, στην καλύτερή τους φάση.

Η καριέρα του John Talabot μόλις έχει ξεκινήσει αλλά όλα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ ιδιαίτερο καλλιτέχνη. Εκείνος παράλληλα με όλα παρουσιάζει εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή (με όνομα “El ritmo infinito”, Ο ατελείωτος ρυθμός) στο ισπανικό Radio 3 και μας υπόσχεται να συνεχίσει να γραφεί μουσική. Το μέλλον προβλέπεται ιδανικό για αυτό τον ακούραστο μουσικό ιχνηλάτη, που μπορεί να δημιουργήσει μαγεία μονάχα με ένα bass drum και έναν μείκτη.