Η Catch The Soap Productions παρουσιάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας, τους JEX THOTH τη Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 στο Κύτταρο Live. – Η συναυλία ακυρώνεται

Στην εποχή του τέλους των νέων μουσικών αφηγήσεων, οι ρίζες της σκοτεινής rock παράδοσης αναδύονται στην επιφάνεια, ανασταίνοντας με την δύναμη της το μαγικό περιπετειώδες πνεύμα περασμένων δεκαετιών. Με όχημά τους το αρχετυπικό rock των μακρινών 70s, οι retro psych/occult rockers Jex Thoth διασχίζουν τις μουσικές δεκαετίες με ασίγαστο πάθος, ξυπνώντας με τις μουσικές τους ιεροτελεστίες τα πνεύματα των progressive/psychedelic rock προπατόρων τους.

Σχηματισμένοι το 2005 ως Totem, το σχήμα αρχικά θα εξερευνήσει τις δυνατότητές του κυκλοφορώντας ένα ομώνυμο EP και προχωρώντας σε αρκετές μετακινήσεις μελών. Έπειτα από απανωτές αλλαγές στο line-up τους θα καταλήξουν στην τελική τους μορφή το 2007, με την ταλαντούχα frontwoman Jessica Bowen να αναδεικνύεται ως η αδιαμφισβήτητη κινητήριος δύναμη του σχήματος. Η μετονομασία τους σε Jex Thoth (το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Jessica) θα επισφραγίσει την νέα κατάσταση του σχήματος, σηματοδοτώντας την γέννηση ενός από τα χαρακτηριστικότερα και αξιολογότερα συγκροτήματα του retro/occult rock ήχου.

Με έναν μαγικό ήχο που αντλεί τις επιρροές τόσο από το ζοφερά riffs των Black Sabbath όσο και από τους ψυχεδελικούς αυτοσχεδιασμούς των Amon Düül II και των Jefferson Airplane, οι Jex Thoth επικαιροποιούν έναν ήχο καλά κρυμμένο στα βάθη της rock ιστορίας: από τους εξωφρενικούς acid heavy psych του ομώνυμου ντεμπούτου τους ως τα μελωδικά folk/doom έπη του “Blood Moon Rise”, ο εκπληκτικός ήχος των Jex Thoth πλάθει μια αμιγώς προσωπική μουσική μυθολογία – με τη σπάνια φωνή της Jessica να εξιστορεί τις μουσικές τους αφηγήσεις και με πρωταγωνιστές το πάνθεον του retro 70s psychedelic rock ήχου.

Με εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του heavy εναλλακτικού ήχου (Roadburn, Deserfest, Hammer Of Doom, Maryland Deathfest, Heavy Days In Doomtown) και με μια αποθεωτική αποδοχή τόσο από τον μουσικό Τύπο όσο και από το φανατικό κοινό τους παγκοσμίως, οι Jex Thoth επισκέπτονται αισίως και την Ελλάδα για μια μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του Κύτταρου Live, τη Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με βαριά καρδιά οδηγούμαστε στην ακύρωση της συναυλίας των Jex Thoth στο Κύτταρο που ήταν προγραμματισμένη για τη Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Έχοντας ήδη ξεπεράσει τεράστια εμπόδια ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή της συναυλίας παρ’ όλη τη συνεχώς αυξανόμενη τεταμένη οικονομική κατάσταση της χώρας, η ανακοίνωση της διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών την ίδια ακριβώς ημέρα, αλλά και η αδυναμία πληρωμών λόγω της επιβολής των capital controls, αποτελούν από μόνα τους νέα, ανυπέρβλητα εμπόδια για τη πραγματοποίησή της.

Η ακύρωση της όποιας συναυλίας είναι για εμάς πάντα τη τελευταία λύση, αλλά σε αυτή τη περίπτωση είναι δυστυχώς μονόδρομος. Βρισκόμαστε ήδη σε συνεννόηση με το management της μπάντας για την πιθανότητα διεξαγωγής της συναυλίας στα πλαίσια μελλοντικής Ευρωπαϊκής περιοδείας τους και ελπίζουμε να μην περάσει πολύς καιρός μέχρι να έχουμε την ευκαιρία να μας επισκεφθούν τελικά οι Jex Thoth.

Η εξαργύρωση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, θα ολοκληρωθεί αυτόματα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη κατανόηση.