Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την έκθεση κοσμήματος της ομάδας J.A.W. jewellery art workers από τις

19 Νοεμβρίου 2011.

Όταν η δραματική τέχνη, συναντά την τέχνη του κοσμήματος, τότε…

Τα φώτα χαμηλώνουν, η μουβιόλα του χρόνου γυρνάει αντίστροφα, η φωτιά πυρώνει το ασήμι, τα πετράδια λειαίνονται και ο χρυσός σφυρηλατείται, ενώ ασπρόμαυρες εικόνες, διαπερνούν καρέ-καρέ τη φαντασία του κοσμηματοποιού…

Από την “Ηλέκτρα” στην “Ευδοκία”, από τη “Στέλλα” στην “Αντιγόνη, από την “Ιφιγένεια” και τις “Νύφες” στη Μαρίκα τού “Ρεμπέτικου”, γυναίκες σύμβολα, γυναίκες αρχέτυπα, μοιραίες γυναίκες, όλες τους γίνονται μούσες του δημιουργού – γητευτή των πολύτιμων υλικών της γης.

Η ομάδα J.A.W. jewellery art workers, αποπειράται να κοσμήσει αλησμόνητες γυναικείες ερμηνείες ηρωίδων, που φώτισαν τις σκοτεινές αίθουσες. Δράμα και κόσμηση, ήθος και ποίηση, μεταμορφώνονται σε πρώτες ύλες στα χέρια των 20 δημιουργών κοσμήματος της J.A.W., που ιχνηλατούν με το δικό τους τρόπο την ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Συμμετέχουν οι: Axιλλέας Γεωργιάδης, Αφροδίτη Γούλα, Στέλλα Δεληγιάννη, Άρτεμις Ζαφρανά, Θωμάς Θωμίδης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Βάλλυ Κοντίδη, Απόστολος Κλειτσιώτης, Κατερίνα Μαλάμη, Μαίρη Μαργώνη-Γιάννης Μανδυλάκης, Σαρίνα Μπέζα, Φωτεινή Νικολαΐδου, Νίκος Παπαδόπουλος, Σοφία Παπαλεξίου, Μαρία Ψαριανού, COSMOCHAOS  Μαρία Αποστολοπούλου – Νίκος Καρακώστας, D΄OLIUM Σοφία Μπαχλάβα – Βασίλης Σταμούλης και ο εικαστικός – video artist Θεοφάνης Κωνσταντίνου.

H ομάδα J.A.W jewellery art workers είναι ένωση σχεδιαστών κοσμήματος και ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την προβολή του σύγχρονου Ελληνικού κοσμήματος,  την αισθητική  εξοικείωση και ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη αυτή, καθώς και τη συνεργασία με φορείς και ιδρύματα που προωθούν τις τέχνες και τον πολιτισμό. Αποτελείται από 20 διακεκριμένους σχεδιαστές και δημιουργούς κοσμήματος που ο κάθε ένας από αυτούς έχει γράψει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία της σύγχρονης Ελληνικής κοσμηματοποιίας. Η J.A.W. στο παρελθόν έχει οργανώσει σημαντικές θεματικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις κοσμήματος.

Επιμέλεια φωτισμών: Ηλίας Ελιέζερ