Αρχές Αυγούστου δέχτηκα ένα τηλεφώνημα. Η φωνή στο τηλέφωνο γλυκιά και ευγενική – ήταν η Ελένη Γκασούκα που μου πρότεινε να συναντηθούμε για να μου μιλήσει για το καινούργιο έργο που θα σκηνοθετούσε και για ένα ρόλο. Πάντα μου άρεσαν οι δουλειές της κας Γκασούκα αλλά και η ίδια, λέγαμε ένα “γεια” και σκεφτόμουν “τι ωραία θα ήταν κάποια στιγμή να δουλεύαμε μαζί”. Σάββατο 18 Αυγούστου ήμουν εκεί μαζί της, ήπιαμε έναν ωραίο γαλλικό καφέ που είχε ετοιμάσει και έκανα επίσημα την πρώτη γνωριμία με την Ελένη, τη Μαλάμω και βέβαια την Λάμπω.

Ξεκινάμε πρόβες στο θέατρο Λαμπέτη μ’ ένα θίασο που αποτελείται μόνο από άντρες και αρχίζει η προσπάθεια να πούμε την ιστορία της Μαλάμως. Τη Μαλάμω ενσαρκώνει ο φανταστικός καλλιτέχνης και φίλος μου Θανάσης Αλευράς, με τον οποίο βρισκόμαστε για 2η φορά θεατρικά και οι οιωνοί ήταν ήδη καλοί. Η ιστορία που γράφει ο Νίκος Χαρλαύτης μιλά για τη Μαλάμω που την ποθούν όλοι και θέλουν ένα κομμάτι από αυτήν , αυτή όμως κρατά την παρθενιά της και την αξιοπρέπειά της τα οποία φυλάει για τον μοναδικό της έρωτα, το Θανάση.

Εγώ υποδύομαι  – ή για να το θέσω πιο σωστά – εγώ είμαι η Λάμπω. Μια πλούσια γυναίκα, με πλούσια προσόντα και εξίσου πληθωρικό χαρακτήρα. Τα χρήματα που έχει, αλλοιώνουν την πραγματικότητά της. Όντας κακομαθημένη δεν έχει μάθει ν’ακούει “όχι” και πάντα είχε αυτό που ήθελε αγοράζοντάς το. Ο χαρακτήρας αυτός, κάτω από πολλά επίπεδα ελαττωμάτων ψάχνει την αγάπη, ποθεί το Θανάση και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει.

Το ταξίδι με την “Λάμπω” είναι φανταστικό. Δεν είναι η πρώτη φορά που υποδύομαι έναν γυναικείο χαρακτήρα, αλλά ή δουλειά που έχουμε κάνει με την Ελένη Γκασούκα είναι συναρπαστική και έχω οδηγηθεί σε καινούργιους δρόμους υποκριτικά. Έχει χορογραφηθεί η κάθε μου ανάσα, το κάθε μου αίσθημα, υπάρχει ένα ιδιοφυές σχέδιο για τον χαρακτήρα μου και μέσα από το μοναδικό φόρεμα του Νίκου Χαρλαύτη καταφέρνω κάθε βράδυ να είμαι η Λάμπω.

Βρισκόμαστε στη μέση της χρονιάς και τα κέρδη είναι ήδη πολλά. Είμαι μέλος ενός φανταστικού θιάσου με πολύ καλούς ηθοποιούς, η επιλογή των οποίων για μένα είναι πέρα για πέρα εύστοχη. Οι συνεργάτες μας είναι μοναδικοί. Με τη μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη, τα κοστούμια του Νίκου Χαρλαύτη ,τις περούκες του Κωνσταντίνου Σαββάκη, την κινησιολογία της Χρυσάνθης Μπαδέκα, τον Γιώργο Σουλειμάν στη θέση του βοηθού σκηνοθέτη υπό την μπαγκέτα της Ελένης Γκασούκα μαζί με τα Αθηναικά Θέατρα κάναμε ένα μικρό θαύμα στο θέατρο Λαμπέτη.

Βιογραφικό

Αθηναίος… βέρος και με τη μουσική έρως! Ως παιδί του Φεβρουαρίου, η τέχνη έγινε η φωνή μου και ο τρόπος να βγάλω τα μέσα μου… έξω. Η ζωή μου στο θέατρο είναι ένα θαύμα που κρατά πάνω από 3 μέρες. Τα τελευταία 10 χρόνια συναντώ ανθρώπους θαυμάσιους και εργατικούς που με εκπλήσσουν, τόσο με το ταλέντο τους, όσο και με το ότι μαζί τους ανακαλύπτω κάθε φορά έναν καινούριο κόσμο. Έτσι… γνώρισα ένα καινούριο κορίτσι, την Ελένη, που λάμπει και που μ’ εμπιστεύτηκε να παίξω στην παράστασή της, μαζί με άλλους 11 άντρες… Το αποτέλεσμα… ; Είναι να γίνει της Μαλάμως… αλλά η χαρά είναι όλη δικιά μου!


Διαβάστε επίσης:

Της Μαλάμως, σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα στο Θέατρο Λαμπέτη