Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θα φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, εκπροσώπους της ελληνικής jazz σκηνής, σε μια σειρά συναυλιών με τίτλο “Old School Feat New School“.

Όλο τον Φεβρουάριο στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στη σκηνή UP STAGE  έχουν δώσει ραντεβού για να παίξουν 70 εκπρόσωποι της εγχώριας Jazz σκηνής. Δάσκαλοι και μαθητές, εμπνευστές και εμπνεόμενοι, ανταλλάσουν τη σκυτάλη.

Δύο γενιές μουσικών -δημιουργών θα μοιραστούν, δεξιοτεχνία, τεχνικές και φαντασία.

Πιάνα, σαξόφωνα, κιθάρες, κοντραμπάσα και τύμπανα, αλλά και κλαρίνα και λύρες  και νέι και σάζια και νταούλια.

Συγκερασμένα και ασυγκέραστα, αβανγκαρντίστες και παραδοσιακοί, κουαρτέτα και σολίστες, σε ένα daily Jazz Fest. Όλοι έτοιμοι για την υπέρβαση, όλοι έτοιμοι για την συνάντηση με το απροσδόκητο.

Γιατί στην Ελλάδα η Jazz εκτός απ το μυαλό άνοιξε και την καρδιά της.

Μικρός Ήρως

Jazzy February – ΓΥΑΛΙΝΟ UP STAGE: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Εβδομάδα 1η

 

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑΝΑΣ QUARTET

Feat DIMOS DIMITRIADIS

Το Μichalis Katachanas Quartet ερμηνεύει κυρίως πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του group αλλά και συνθέσεις από το ευρύτερο ρεπερτόριο της Τζαζ. Έμπνευσή μας, ο ήχος της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Τζαζ σε συνδυασμό με μουσικές από τον Μεσογειακό και τον Βαλκανικό χώρο. Στόχος μας, να αυτοσχεδιάζουμε, να δημιουργούμε και να μοιραζόμαστε μαζί σας καλή και πρωτότυπη μουσική, σχηματίζοντας παράλληλα ένα κύκλο αισθητικής και δημιουργικότητας.  Αφετηρία μας η Κέρκυρα και το Τμήμα Τζαζ του Ιονίου Παν/μίου.  Σε αυτήν την συναυλία και στα πλαίσια του Φεστιβάλ JAZZY FEBRUARY,  έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε επί σκηνής τον συνεργάτη και δάσκαλό μας, καθηγητή και ιδρυτή του τμήματος, τον γνωστό σαξοφωνίστα, Δήμο Δημητριάδη. 

Το κουαρτέτο αποτελούν οι:

Μιχάλης Καταχανάς – βιόλα

Θοδωρής Κότσυφας –  κιθάρα

 Ντίνος Μάνος – Κοντραμπάσο 

Βασίλης Ποδαράς – τύμπανα

O σαξοφωνίστας και εκπαιδευτικός Δήμος Δημητριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του. Συνέχισε στις ΗΠΑ ως υπότροφος στο Berklee College of Music (Βachelor of Music-Cum Laude) και ως πανεπιστημιακός βοηθός στο Βennington College (Master of Music). Στους δασκάλους και μέντορές του περιλαμβάνονται μεγάλες φυσιογνωμίες της τζαζ και σημαντικοί παιδαγωγοί, οι οποίοι διαμόρφωσαν τόσο το σύνθετο προσωπικό του μουσικό όραμα όσο και τις πρώτες του ιδέες για τη μουσική εκπαίδευση: Steve Lacy, Mal Waldron, Βill Dixon, Joe Viola, Jerry Bergonzi, George Garzone, John Purcell και Hal Crook.

Οι μουσικές του δραστηριότητες μέχρι σήμερα καλύπτουν 18 χώρες (ΗΠΑ, Βραζιλία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Σουηδία, Φιλλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Κροατία, Λεττονία, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελλάδα).

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου

THE WONDER-FALL QUARTET

Ειρήνη Κωνσταντινίδη – φωνή, στίχοι

Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο

Κωνσταντίνος Μάνος – κοντραμπάσο

Θάνος Χατζηαναγνώστου – τύμπανα, συνθέσεις

Το κουαρτέτο κλείνει ήδη τρία χρόνια ενεργής παρουσίας στην νέα ελληνική σκηνή της τζαζ και έχει αποτυπώσει το μουσικό του στίγμα μέσα από το πρώτο του άλμπουμ, σε μουσική του ντράμερ Θάνου Χατζηαναγνώστου και στίχους της τραγουδίστριας Ειρήνης Κωνσταντινίδη, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2011. Με τα καινούρια μέλη στο πιάνο και στο κοντραμπάσο, Γιάννης Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Μάνος αντίστοιχα, το γκρουπ έχει προσφάτως ηχογραφήσει το νέο υλικό, με το οποίο αποκρυσταλλώνει το ύφος του και εγκαθιδρύεται πλέον ως μια ξεχωριστή “φωνή” στην Αθηναϊκή σκηνή, με σαφείς επιρροές από την ευρωπαϊκή τζαζ. Η ατμοσφαιρικότητα και η μελωδικότητα των συνθέσεων, η αέρινη και συνάμα βαθειά ερμηνεία των στίχων, το απόλυτα δεμένο interaction όλων των μελών μεταξύ τους σε συνδυασμό με το έντονο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και τα ξεσπάσματα ενέργειας, διαμορφώνουν ένα ηχητικό περιβάλλον εσωτερικότητας, λυρισμού, εκφραστικότητας και ταυτόχρονα μια αίσθηση ελευθερίας, δυναμισμού και εξάρσεων! 

Κάθε συναυλία τους αποτελεί μια μυσταγωγική εμπειρία για τον ακροατή, που αναζητά πάντα κάτι παραπάνω από μια κατά τα άλλα “σύγχρονη vocal jazz”performance.

Γρηγόρης Ντάνης – κιθάρα

Κώστας Κωνσταντίνου – κοντραμπάσο

Νίκος Σιδηροκαστρίτης– ντραμς

Παίζουν δικές τους συνθέσεις και κινούνται στο χώρο της third stream – avant gard jazz με έμφαση στη μελωδία, το λυρισμό αλλά και την ‘πολυρρυθμία’.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου

 ΟΙ ΑΣΣΟΙ ΤΟΥ LUI SALVATOR & ΝΑΣΙΑ ΓΚΟΦΑ

Οι Άσσοι του Λούι Σαλβαδόρ, η πιο τρελή hot swing μπάντα της πόλης, παρουσιάζει στις αθηναϊκές σκηνές κάτι το διαφορετικό. Κέφι και χορός με διασκευές από τα πιο βαριά ρεμπέτικα! Ατμόσφαιρα αμερικάνικου club του μεσοπολέμου και μία δόση από αέρα Ισπανίας. Με όργανα εποχής και εκκεντρικά κουστούμια, επί σκηνής δύο τρελά σαξόφωνα, το rhythm section, ένας ελληνοϊσπανός μαέστρος και μια μεγάλη γυναικεία jazz φωνή. Αυτοί είναι οι Άσσοι!

Πέμπτη  6 Φεβρουαρίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ BABY TRIO

Γιώργος Κοντραφούρης – Hammond Organ

Κωνσταντίνος Στουραΐτης – κιθάρα

Γιάννης Παπαδούλης – τύμπανα

Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor’s και Master’s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς της ελληνικής και διεθνούς σκηνής. Τo 2008 δημιούργησε το νεανικό σχήμα που τον συνοδεύει, τους Baby Trio, οι οποίοι ανανεώνονται ηλικιακά κατά τα δύο τρίτα μόλις τα μέλη περάσουν το 25ο έτος της ηλικίας τους. Το Baby Trio δημιουργήθηκε για να εκφράσει την αφέλεια, τον εφηβικό ενθουσιασμό και γενικά ό,τι κάνει εντύπωση σε έναν νέο μουσικό, όταν αρχίζει να παίζει σε ένα συγκρότημα με τους φίλους του. Το Baby Trio τελικά εκφράζει όλες τις «μη ρεαλιστικές» προσδοκίες που υπάρχουν πριν αρχίσει «η κανονική ζωή».

Εβδομάδα 2η

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου

 ΤΑΚΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ GROUP

Το Τάκης Μπαρμπέρης Group παρουσιάζει παλαιότερες αλλά και νέες συνθέσεις του Τάκη Μπαρμπέρη από το νέο άλμπουμ με τίτλο «Jargon» που μόλις κυκλοφόρησε. Μουσική με βάση την Jazz που αφομοιώνει  πολλά στοιχεία από funk, rock, ινδική, αφρικάνικη, βαλκανική και ελληνική μουσική.

Τάκης Μπαρμπέρης Group

Τάκης Μπαρμπέρης – κιθάρα

Μάνος Σαριδάκης – πλήκτρα

Γιώργος Γεωργιάδης– μπάσο

Γιώργος Πολυχρονάκος – τύμπανα

Dan Theo Project

Dan Theo Project είναι το σύνολο τριών νεαρών μουσικών που με έντονους ρυθμούς Latin, Jazz, και RnB, δημιουργούν μια αναζωογονητική ατμόσφαιρα που ταξιδεύει. Το μαγείρεμα επιρροών όπως, Paco de Lucia, Al di Meola, Astor Piazzola, Chick Corea, αλλά και Santana, Xavier Naidoo και Jamiroquai, φέρνουν ως αποτέλεσμα μια ιδιαίτερη βραδιά, πλούσια σε συγκίνηση, πάθος, και ενθουσιασμό.

The Dan Theo Experience

Dan Theo – Κιθάρες, Φωνή

Νίκος Κωδωνάς – Κιθάρες

Στέφανος Τζωρτζάκης – Κρουστά

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ  Ethnic Band

‘ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ’

Ethnic, Jazz  άνευ κουλτούρας.

Η μουσική του Αντώνη Απέργη παιγμένη “με σαρκικό φρόνημα” από τους:

Αντώνη Απέργη – ηλεκτρική κιθάρα και άταστη κιθάρα

Γιώργο Βεντούρη – μπάσο

Νίκο Παραουλάκη – πνευστά

Σωτήρη Ντούβα – ντραμς

Μαρία Σπυροπούλου – τραγούδι

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου

ΟΙ ΑΣΣΟΙ ΤΟΥ LUI SALVAΤOR & ΝΑΣΙΑ ΓΚΟΦΑ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΚΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΡΕΤΑΚΗΣ,  ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΤΑΝΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ,  ΑΓΓΕΛΙΚΗ  ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ

Η vocalist Αγγελική Τουμπανάκη προσκαλεί… πέντε δεξιοτέχνες και ξεχωριστούς μουσικούς, σε ένα μοναδικό ‘jazz plus’ project. Επιλέγουν και διασκευάζουν με ευρηματικότητα, διαχρονικά κομμάτια της mainstream, fusion jazz και του διεθνούς ρεπερτορίου, δίνοντας, ο καθένας το προσωπικό του στίγμα και όλοι μαζί την χαρά για την μουσική. Δυνατοί ρυθμοί, “πειραγμένες” αρμονίες σε ένα μουσικό παιχνίδι με έντονες ερμηνείες και δυνατούς αυτοσχεδιασμούς..!

Γρηγόρης Ντάνης – κιθάρα

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος – κλαρίνο

Κώστας Κωνσταντίνου – μπάσο

Κώστας Μερετάκης – κρουστά

Άγγελος Πολυχρόνου – κρουστα

Αγγελική Τουμπανάκη – φωνή

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

ΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ TRIO

Παίζοντας συνθέσεις J.Coltrane, J.Henderson, J.Hall αλλά ακόμα και Beatles, το τρίο των Γιώτη Σαμαρά στην κιθάρα, Χάρη Χαραλάμπους στο ηλεκτρικό μπάσο και Δημήτρη Κλωνή στα ντραμς, αποδίδει την τζαζ παράδοση με δόσεις από τον ‘ηλεκτρισμό’ του σήμερα, φέρνοντας έτσι τη σύγχρονη αισθητική σε επαφή με το χτες.

Γιώτης Σαμαράς – κιθάρα

Χάρης Χαραλάμπους – ηλεκτρικό μπάσο

Δημήτρης Κλωνής – ντραμς

Ο3 (The group)

Οι O3 είναι ένα κιθαριστικό jazz trio με ύφος, διάθεση και ηχοχρώματα που ανήκουν στο ευρύ φάσμα της σύγχρονης jazz. Εμπνευσμένοι από την καλλιτεχνική διάθεση και δημιουργικότητα σύγχρονων τριμελών σχημάτων όπως αυτά των Adam Rogers, Tim Miller και Kurt Rosenwinkel, οι O3 επιδίδονται στην απόδοση τόσο δικών τους συνθέσεων όσο και jazz standards του κλασσικού και του μοντέρνου ρεπερτορίου, διαμορφωμένες με το δικό τους ήχο, άποψη και αισθητική. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και μελωδικότητα και δίνουν έμφαση στην σύνθεση και στην μεταξύ τους αλληλεπίδραση, προσδίδοντας μεγάλο εύρος δυναμικών και μουσικών χρωμάτων με προφανείς επιρροές από σύγχρονους jazz καλλιτέχνες όπως οι: Adam Rogers, Steve Swallow, Eric Harland, Tim Miller, Kurt Rosenwinkel. Από τη μόρφωση τους τον Μάιο του 2012, οι O3 έχουν κινήσει το ενδιαφέρον της εγχώριας jazz σκηνής, τόσο λόγω της μουσικής τους όσο και για την εκπαιδευτική δράση των μελών τους, συμμετέχοντας ήδη σε εγχώρια art και jazz festivals (Vaultage Open September, World Jazz Festival 2012, 1st YouGroove Festival).

Γιώργος Σταυρουλάκης – Κιθάρα

Μιχάλης Ευδαίμων – Ηλεκτρικό. μπάσο

Δημήτρης Κλωνής – Τύμπανα

Εβδομάδα 3η

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΤRIO

Ο Παντελής Μπενετάτος γνωστός και καταξιωμένος πιανίστας της Ελληνικής Jazz σκηνής συναντά τους παλιούς του φίλους και εξαιρετικούς μουσικούς Κώστα Κωνσταντίνου στο κόντρα μπάσο και Σεραφείμ Μπέλλο στα τύμπανα και μοιράζεται μαζί τους τις μουσικές του εμπειρίες. Το τρίο παίζει συνέσεις του Παντελή Μπενετάτου αλλά και jazz standards από το ρεπερτόριο των Bill Evans, Bud Powell και Thelonious Monk

Brothers From Another Mother

Οι B.F.A.M. (Brothers From Another Mother) είναι ένα τζαζ συγκρότημα που αποτελείται από τους Σπύρο Παναγιωτόπουλο – ντράμς, Γιώργο Ρούλο –  μπάσο, Δημήτρη Λαζαρίδη – κιθάρα, και Φίλιππο Παππά – τενόρο σαξόφωνο.  Κύριο μέλημα του  σχήματος είναι η  πιστή αντιπροσώπευση της mainstream jazz, η επιλογή και ερμηνεία γνωστών τζαζ κομματιών, αλλά και η δημιουργικότητα και έκφραση μέσα από πρωτότυπες συνθέσεις

Τετάρτη   19 Φεβρουαρίου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ AEGEAN PROJECT

 ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΤΣΥΦΑΣ QUARTET

Η ιδέα του Aegean Jazz Project γεννήθηκε στον απόηχο των συναυλιών του Markus Stockhausen και του Βασίλη Ρακόπουλου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Goethe και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τον Νοέμβριο του 2010 και συνεχίστηκε με καλοκαιρινές περιοδείες στις Κυκλάδες τα τρία τελευταία χρόνια.

Σήμερα επανεμφανίζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σε νέα μορφή, μέσα από τον διάλογο μουσικών διαφορετικής γενιάς, ενός κουαρτέτου εκπληκτικών νέων μουσικών που πλαισιώνει ένα παλιό αγαπημένο του δάσκαλο. Μια ιδιαίτερη μουσική επικοινωνία βασισμένη σε αιγαιοπελαγίτικα μουσικά χαρακτηριστικά, σύγχρονες προεκτάσεις τους και παραλληλισμούς με τα νέα μουσικά ρεύματα της Jazz.  Δεν είναι μόνο οι πρωτότυπες συνθέσεις τους που απεικονίζουν και προβάλουν την λιτότητα του κυκλαδικού ιδιώματος, αλλά και ο τρόπος προσέγγισης και ερμηνείας που αναζητά έναν ήχο ανάτασης, έναν ήχο αντίστοιχο με το φως των Κυκλάδων.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

 «STRANGE FRUIT»

ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ

ΦΕΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑ

 Μέσα από διαφορετικούς δρόμους, μία αυθεντική  σχέση με τη jazz μουσική  και φιλοσοφία  χαρακτηρίζει  δύο καλλιτέχνιδες διαφορετικών γενεών.  Η Μαρία Φαραντούρη μετά από τη συνεργασία της με τον Charles Loyd, μας αποκαλύπτει το jazz πρόσωπο της, που μέχρι σήμερα είναι γνωστό μόνο εκτός συνόρων. Η Φένια Παπαδόδημα  με το κουαρτέτο της, παρουσιάζει δικές της συνθέσεις και  ερμηνεύει αγαπημένα standards προσκαλώντας τη Μαρία σ’ ένα ζωντανό και αυτοσχεδιαστικό διάλογο.

Η Μαρία Φαραντούρη  μιλά γι’ αυτή τη συνεργασία:

«Η μουσική δεν ενώνει μόνο τους ανθρώπους πέρα απ’ τα σύνορα ως μία κοινή γλώσσα, αλλά ενώνει και τις διαφορετικές γενιές μεταξύ τους. Πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για την ελεύθερη έκφραση της jazz και τους αυτοσχεδιασμούς της.  Από τα νεανικά μου χρόνια, που βρέθηκα στο εξωτερικό και έδινα συναυλίες σ’ όλον τον κόσμο, παρακολουθούσα με πολύ ενδιαφέρον τη τζαζ σκηνή και τους μεγάλους δημιουργούς της. Αργότερα είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με διακεκριμένους Έλληνες τζαζίστες, όπως τον Θωμά Σλιώμη, τον Γιώργο Φακανά, τον Τάκη Φαραζή και τον Βαγγέλη Κατσούλη, ενώ ιδιαίτερη στιγμή ήταν η ερμηνεία τραγουδιών του George Gershwin στο Μέγαρο Μουσικής. Το μεγάλο σχολείο στη τζαζ έκφραση, βέβαια, ήταν για μένα η γνωριμία και η συνεργασία μου με έναν από τους τελευταίους θρύλους της μουσικής αυτής, τον Charles Lloyd και το κουαρτέτο του. Το κοινό μας cd, Athens Concert, που περιέχει σύγχρονα και παραδοσιακά ελληνικά κομμάτια σε τζαζ εκτελέσεις, ήταν η κατάληξη, αλλά και το έναυσμα για μια νέα σειρά συναυλιών με τον μεγάλο σαξοφωνίστα σε όλον τον κόσμο.  Η γνωριμία μου με τη Φένια Παπαδόδημα μού έδωσε την ευκαιρία να θαυμάσω το πολύπλευρο και δημιουργικό ταλέντο της, αλλά και το ταλέντο των εξαίρετων συνεργατών της, όπως του Γιώργου Παλαμιώτη, όλων μουσικών της νέας γενιάς της ελληνικής τζαζ. Μαζί τους, ως παλαιότερη γενιά και με κίνητρο το ενδιαφέρον μου πάντα να πειραματίζομαι και να μαθαίνω κοντά στους νέους, επιθυμώ να παρουσιάσω μερικά κομμάτια με τζαζ αποχρώσεις από το ξένο και σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο. Δίπλα μου για πρώτη φορά και ο Τσιχάν Τούρκογλου, άψογος ερμηνευτής του σάζι, επικοινωνεί με τις δημιουργίες του στο πλαίσιο της world music».

Πολλά και διαφορετικά μουσικά θέματα μεταμορφώνονται μέσα από  αυτή τη ζωντανή διαδικασία  και οι εξαιρετικοί μουσικοί που πλαισιώνουν τις δύο φωνές, μας ταξιδεύουν κυριολεκτικά μέσα σε μουσικά τοπία απρόσμενα και μεθυστικά.

Γιώργος Παλαμιώτης – ηλεκτρικό μπάσο   

Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο 

Βασίλης Ποδαράς – τύμπανα

Ντίνος Μάνος – κοντραμπάσο

Cihan Turkoglu – σάζι, βιολοντσέλο

Εβδομάδα 4η

Δευτέρα  24 Φεβρουαρίου

B PROJECT 

Feat ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ

Η μουσική του Χρήστου Θηβαίου γίνεται αφορμή αυτοσχεδιασμών. Χωρίς να χάνεται ο σκοπός  κι η φόρμα, προστίθενται κι αφαιρούνται μέρη κι ηχοχρώματα, φλερτάροντας με το απροσδόκητο.

Στο πλευρό του Χρήστου βρίσκονται

 η Βάσω Δημητρίου –νυκτά έγχορδα, επιμέλεια.

ο Μάξιμος Δράκος – πιάνο, keyboards

ο Γιάννης JAM Αναστασάκης– ηλ. κιθάρες, SFX

ο Χάρης Χαραλάμπους – ηλεκτρικό κι ακουστικό μπάσο

ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος – drums και κρουστά.

ΖΩΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ TRIO

Ζωή Ευσταθίου  – πιάνο

Κώστας Κωνσταντίνου – κοντραμπάσο

Νίκος Σιδηροκαστρίτης – τύμπανα

Η Ζωή Ευσταθίου στο πιάνο, ο Κώστας Κωνσταντίνου στο κοντραμπάσο και ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης στα τύμπανα συνθέτουν ένα τζαζ τρίο που κινείται στο χώρο της σύγχρονης τζαζ.  Η πιανίστα και συνθέτις Ζωή Ευσταθίου  συμπράττει με δύο από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς παρουσιάζοντας πρωτότυπες συνθέσεις με πολλές και αρκετά διαφορετικές επιρροές αλλά κοινό σημείο την ηχοχρωματική προσέγγιση της αρμονίας.  Τα μέλη του μέσα από τη δημιουργική και αυτοσχεδιαστική προσέγγιση των κομματιών δημιουργούν ένα ενιαίο ήχο ενώ ταυτόχρονα διατηρούν τον έντονο προσωπικό τους χαρακτήρα.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ QUARTET

Feat ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ

Με όχημα τον αυτοσχεδιασμό και κώδικα την παράδοση της τζαζ, το κουαρτέτο του Γιάννη Παπαναστασίου  παίρνει υλικό  από πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και το hardbop του ’50 και ’60. Το γκρουπ παίζει με αυθορμητισμό και μια εκλεπτυσμένη νεωτερικότητα που παράγει μια μουσική γεμάτη ενέργεια, δυναμικές, παλμό και μελωδικότητα.

Γιάννης Παπαναστασίου – σαξόφωνο

Κώστας Γιαξόγλου – πιάνο

Κώστας Κωνσταντίνου – κοντραμπάσο

Θάνος Χατζηαναγνώστου – τύμπανα

Τετάρτη   26 &  Πέμπτη  27 Φεβρουαρίου

ROSS DALY

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΕΛΥ ΘΩΜΑ

O Ross Daly, η Κέλυ Θωμά και ο Βασίλης Ρακόπουλος, έχουν επιβεβαιώσει στο παρελθόν την δυνατότητα να γεφυρώνουν εντελώς διαφορετικά μουσικά αρχεία και προσεγγίσεις. Πριν δέκα χρόνια το Iris project το επιβεβαίωσε, δίνοντας ένα CD διεθνούς απήχησης και καταπληκτικές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τρείς μουσικοί διαφορετικής προέλευσης συναντιούνται με εξερευνητική διάθεση και πειραματικό ήθος σε ένα ιδιαίτερο επίπεδο εκτέλεσης και συγκινησιακού περιεχομένου που οριοθετείτε από την γνησιότητα της παραδοσιακής Μουσικής της ευρύτερης Μεσογείου και τις σύγχρονες εκφραστικές αναζητήσεις της Δυτικής Μουσικής.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ