Η Θεοδοσία Τσάτσου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην Janis Joplin, με τίτλο Janis Joplin: Δωμάτιο 105, το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 στο Stage Volume 1.

Δωμάτιο 105 του ξενοδοχείου Landmark. Είναι και πάλι νύχτα, όπως κι εκείνη τη μοιραία βραδιά του 1970, που στα 27 της μόλις χρόνια, είδε ένα εκτυφλωτικό λευκό φως να την κυκλώνει, έτοιμο να την πάει στον παράδεισο.

Ξαφνικά, 44 χρόνια μετά, η Τζάνις Τζόπλιν βρίσκεται και πάλι εκεί. Οι αναμνήσεις ξυπνούν, οι παλιοί έρωτες ζωντανεύουν. Έρχονται φαντάσματα από τη ζωή της να τη συναντήσουν κι εκείνη είναι έτοιμη να αναμετρηθεί με όλους και για όλα. Να θυμηθεί, να γελάσει και να μας ξαναπεί τραγούδια, που έγραψαν ιστορία, όπως κι εκείνη.

Η «ισχυρότερη τραγουδίστρια που έχει να επιδείξει το κίνημα των λευκών της ροκ μουσικής», όπως την έχουν χαρακτηρίσει, ζωντανεύει από την ερμηνεύτρια Θεοδοσία Τσάτσου και την τετραμελή μπάντα της, στην παράσταση «Janis Joplin: δωμάτιο 105» της Gigi Gaston, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη στο Stage Volume 1.

Η παράσταση γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με τη Θεοδοσία Τσάτσου να ενσαρκώνει εκπληκτικά τη Τζάνις Τζόπλιν και να αναγκάζει τους κριτικούς να υποκλιθούν στις υποκριτικές και μουσικές ικανότητες.

Μουσική βιογραφία, θεατρικός μονόλογος ψυχογράφημα μιας ροκ θεότητας, το έργο Janis Joplin: Δωμάτιο 105 είναι αναμφίβολα μια παράσταση που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς. Το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαΐου 2014 όσοι βρεθούν στο Stage Volume 1 θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη μουσικό-θεατρική εμπειρία.

Συντελεστές
Μετάφραση – Προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Ευαγγελία Γρηγοριάδου
Μουσική Επιμέλεια – ενορχήστρωση: Θεοδοσία Τσάτσου
Φωτισμοί: Ιγνάτιος Μπανέλης
Βίντεο: Ανδρέας Γιαννακόπουλος
Ηχολήπτης: Στράτος Καρράς.
Τραγούδι: Θεοδοσία Τσάτσου

Μουσικό σχήμα:

Πέτρος Βασιλειάδης (μπάσο)
Στέφανος Γεωργιτσόπουλος (κιθάρα)
Στέλιος Πασχάλης (drums)
Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος (πλήκτρα)