Ο Τζακ Σόνι (Jack Sonni) ήταν μουσικός. Γεννήθηκε στην Ιντιάνα της Πενσυλβάνια στις 9 Δεκεμβρίου 1954.

Παρασυρμένος από τη μουσική σε νεαρή ηλικία, έμαθε πρώτα πιάνο, στη συνέχεια τρομπέτα, μεταβαίνοντας στην κιθάρα στα 14. Η αγάπη του για το όργανο τον οδήγησε να εγκαταλείψει το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, όπου σπούδαζε φιλολογία, για να παρακολουθήσει το Ωδείο Μουσικής του Χάρτφορντ.

Μετά την αποφοίτησή του, παρουσιάστηκε στον κιθαρίστα Elliott Randall στη Νέα Υόρκη, όπου έγινε μέντορας και δάσκαλος του και τον έπεισε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και να ξεκινήσει την καριέρα του. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, έφτιαξε το δικό του συγκρότημα τους The Leisure Class. Το 1978 άρχισε να εργάζεται στο Rudy’s Music Stop, διάσημο κατάστημα που πουλούσε κιθάρες, όπου γνώρισε μέλη των Dire Straits, πρώτα τον David Knopfler και μετά τον Mark Knopfler.

Κλήθηκε στα τέλη του 1984 να αντικαταστήσει τον Hal Lindes και να συμμετάσχει στο συγκρότημα για τις ηχογραφήσεις για το άλμπουμ “Brothers in Arms” και την επακόλουθη παγκόσμια περιοδεία. Έπαιξε επίσης τη συναυλία Live Aid στο Wembley, στις 13 Ιουλίου 1985, με τους Dire Straits.

Μετά τη συνεργασία του με τους Dire Straits, συνέβαλε σε έργα άλλων μουσικών, αλλά τελείωσε την επαγγελματική του μουσική καριέρα όταν γεννήθηκαν οι δίδυμες κόρες του το 1988. Στη συνέχεια ξεκίνησε μια δεύτερη καριέρα ως στέλεχος μάρκετινγκ.

Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει και έπαιζε μουσική σε τακτική βάση με το συγκρότημα του, The Leisure Class. Επίσης εμφανιζόταν τακτικά με άλλα πρώην μέλη των Dire Straits στο project Dire Straits Legacy.

Ο Τζακ Σόνι πέθανε στις 30 Αυγούστου 2023, σε ηλικία 68 ετών.

Πηγή: Wikipedia.org
Photo Credit: JS & the Leisure Class, by Jacksonni, via Wiki Commons