Η γκαλερί Παπατζίκου μας προσκαλεί στην έκθεση δημιουργικής φωτογραφίας Ίχνη φωτός (περί του θεμελιώδους της γραφής με φως).

Πρόκειται για μία έκθεση ωραίων φωτογραφιών στην καρδιά της κρίσης. Οι καλλιτέχνες της, με βήματα πέραν της ευκολίας της μηχανικής καταγραφής/αναπαραγωγής του πραγματικού (που υποτίθεται πως είναι η φωτογραφία), αναρωτιούνται (με το έργο τους) για το τι, άραγε, μπορεί να προσφέρει η ιδιομορφία της ουσιαστικής γραφής με φως στην εποχή μας;

Τρεις διαφορετικοί δημιουργοί, με παρεμφερείς αλλά ταυτόχρονα τόσο ξεχωριστούς τεχνικούς και αισθητικούς τρόπους, φωτογραφίζουν την αύρα των πραγμάτων και των καταστάσεων του άυλου τριγύρω μας κόσμου. Με το έργο τους απομακρύνονται από μία πιο ρεαλιστική ανταπόκριση στην πραγματικότητα των συνανθρώπων μας  και βαδίζουν  πέραν του προφανούς, αρνούμενοι την  τεχνική του  καθρέφτη  για την φωτογραφία (αντανάκλαση του ορατού).

Είναι μία έκθεση επίκαιρη, αν και φαινομενικά πέρα από τις κοινωνικές και  πολιτικές εξελίξεις, που ερευνά τα προβλήματα της γραφής του μέσου (περί του θεμελιώδους της γραφής με φως). Μία έκθεση (κατά σύμβαση ή μήπως κατά κυριολεξία;) φωτο – γραφής, ξεχασμένων δυνατοτήτων.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Dubravka Lazic (Ser), Βασίλης Καρκατσέλης και Αλέκα Τσιρώνη

Την έκθεση επιμελείται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Καρκατσέλης.