Το Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα παρουσιάζει το πρόγραμμά του για τον Δεκέμβριο που περιλαμβάνει μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις και διαμορφώνεται

ως εξής:
 

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου
Ώρα : 22:00
Στο μαγικό κόσμο της Jazz

Η Γωγώ Μπαλαμπίνη στο τραγούδι και ο Γιώργος Δούσης στο πιάνο σε ένα μουσικό ταξίδι σε αγαπημένα jazz standards των Nina Simone, Ella Fitzgerald, Diana Krall, Marilyn Monroe, Duke Ellington, Cole Porter κ.α, καθώς και σε κομμάτια-σταθμούς, για τους λάτρεις της Αμερικάνικης σκηνής και όχι μόνο, γεφυρώνοντας την απόσταση ανάμεσα στο Παρίσι και τη Ν. Υόρκη, την Αφρική και την Ανατολή.
Mια μουσική περιπλάνηση σε έναν κόσμο γεμάτο ενέργεια, λυρικότητα, περίτεχνες ενορχηστρώσεις και αυτοσχεδιασμό.  
 
Είσοδος: 8ευρώ

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου
Ώρα : 22:30

Στην Αρχή του Χειμώνα

Τρείς χειμωνιάτικες μουσικές ιστορίες του Β.Ρακόπουλου, δοσμένες σε ένα ιδιαίτερο πλαίσιο  αφήγησης όπου οι μουσικοί εξερευνούν τις δυνατότητες ισορροπίας κλασικής φόρμας και αυτοσχεδιαζόμενων μερών.    Αιθέριες αποχρώσεις με δύο δοξάρια και μια  κιθάρα, προχωρούν στο χειμωνιάτικο τοπίο. Ονειρεύονται μια εξαγνιστική καθαρότητα, χορεύουν στο χιόνι.
Θέμης Νικολούδης  –  βιολί
Βασίλης Ρακόπουλος  – κιθάρα

Είσοδος : 8ευρώ

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου
Ώρα : 20:30

Θεατρικό Αναλόγιο – Αφιέρωμα στον Έρνεστ Χέμινγουαιη
Ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος και η Άννα Σακαλή παρουσιάζουν – για πρώτη φορά μεταφρασμένα στην Ελλάδα – το διήγημα του αμερικανού συγγραφέα  «Μια γάτα στη βροχή» καθώς και αποσπάσματα απ’την ερωτική αλληλογραφία μεταξύ του Χέμινγουαίη και της ηθοποιού Μαρλένε Ντήτριχ.