Η Γκαλερί TinTθα φιλοξενήσει στο ProjectRoomτην εγκατάσταση της Μαρίας Τσαγκάρη με τίτλο “It seems like a flower”.

 

Με την εγκατάσταση It seems like a flower, η Μαρία Τσάγκαρη δημιουργεί ένα έργο που φιλοξενείται προσωρινά στο χώρο της γκαλερί. Ένα κομμάτι φύσης μεταφέρεται στον εσωτερικό χώρο, και μέσα απ’ αυτό αποκαλύπτεται ένα ιδιαίτερο εύρημα. Δεν πρόκειται για μια εικόνα, είτε ψευδή είτε αληθή, αλλά για μια ποιητική μεταφορά νοημάτων που σχετίζεται με την αντιστροφή εικόνων και τη σχέση τους με την φθαρτότητα, την ελπίδα και τη ματαιότητα.

 

Η καλλιτέχνις:

Η Μαρία Τσάγκαρη γεννήθηκε στον Πειραιά το 1981. Σπούδασε Συντήρηση και Αποκατάσταση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στο ΤΕΙ Αθηνών (2000-2005) και στην συνέχεια φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2005-2010). Με υποτροφία του ιδρύματος ΙΚΥ φοίτησε στο Facultad de Βellas Αrtes στην Μαδρίτη (2007-2008). Το 2012 αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (2010-2012). Ζει στην Αθήνα και από το 2012 εργάζεται ως συνεργάτης στο εργαστήριο του Νίκου Ναυρίδη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

 

Η Μαρία Τσάγκαρη συμμετέχει επίσης στην 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στην κεντρική έκθεση με τίτλο «Παντού αλλά τώρα», σε επιμέλεια της Adelina von Fürstenberg.