Το κλασικό αριστούργηµα του Τσαρλς Ντίκενς, Ιστορία Δύο Πόλεων, για πρώτη φορά στην Ελλάδα διασκευασµένο για θεατρική σκηνή, στο Θέατρο Αργώ.

Ήταν οι καλύτερες μέρες/Ήταν οι χειρότερες μέρες.
Είχαμε μπροστά μας τα πάντα/Είχαμε μπροστά μας το τίποτα.

Ήταν το σωτήριο έτος 1775, το Λονδίνο και το Παρίσι βρίσκονται στις αντίθετες άκρες του φάσµατος: Το Λονδίνο ευηµερούσε και ήταν το καταφύγιο για πολλούς. Στο Παρίσι η πείνα και η φτώχεια ήταν παντού. Στα σπίτια, στους δρόµους και στα πρόσωπα όλων των ανθρώπων. Η καταπίεση και η τροµοκρατία που ασκούσε η Αριστοκρατία, είχε λυγίσει το λαό. Ένα από τα θύµατά της και ο Αλεξάντερ Μανέτ, κάποτε περίφηµος γιατρός αλλά µετά από τον άδικο και µυστήριο εγκλεισµό του στη Βαστίλλη, το µόνο που έχει αποµείνει ήταν η σκιά του εαυτού του. Αφού “επιστρέφει” στη ζωή είκοσι χρόνια αργότερα, ξανασυναντιέται µε την κόρη του, η οποία βρίσκεται ανάµεσα σε δύο φαινοµενικά αντίθετους άντρες: Ο ένας χωρίς σκοπό και αιτία στη ζωή, µια χαµένη υπόθεση, ενώ ο άλλος αξιοπρεπής και τίµιος, αλλά µε παρελθόν που κανείς τους δε γνωρίζει.

Σύντοµα όλοι τους θα βρεθούν εγκλωβισµένοι σε µια υπόθεση που ξεπερνά την ίδια τους την ύπαρξη, θα γίνουν τα θύµατα της εποχής τους και θα ανακαλύψουν ότι οι µοίρες τους ήταν από καιρό ενωµένες… Μια ιστορία για τον έρωτα, την αξιοπρέπεια, την αδικία και την κοινωνική διάκριση. Και όλα αυτά µε φόντο τη µεγαλύτερη επανάσταση που έγινε ποτέ και άλλαξε για πάντα την ιστορία.  

Διασκευή/σκηνοθεσία: Μάκης Κατσούλης
Σκηνικά/κοστούµια: Αγγελική Πούλη, Μάνια Βορεάκου
Φωτισµοί: Σεµίνα Παπαλεξανδροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Σεπέτη
Φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας

Παίζουν (αλφαβητικά): Γιάννης Αθανασόπουλος, Δηµήτρης Βεκιάρης, Αλίκη Βουτζουράκη, Γιώργος Γεροντιδάκης, Γιώργος Γιαννίµπας, Πέτρος Γούτης, Παναγιώτης Καρµάτης, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, ΙωάνναΠαυλίδου, Αγγελική Σεπέτη, Μαρκέλλα Στάµου     
 
Διάρκεια Παράστασης: 140’ (με διάλειμμα)