Ένα από τα πρωτοπόρα συγκροτήματα στο χώρο της jazz-fusion μουσικής, το Iskra, που αποτελείται από τους καταξιωμένους πλέον David Lynch, Γιώργο Φακανά, Τάκη Φαραζή και Νίκο Τουλιάτο, ενώνεται ξανά για μια μουσική παράσταση στο Μουσικό Προαύλιο Badminton, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013.

Το 1984, στην Ελλάδα δεν συνέβαινε τίποτα στο χώρο της δημιουργικής νέας Jazz και Fusion μουσικής. Μέχρις ότου τέσσερεις νέοι και πολλά υποσχόμενοι μουσικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν το jazz-fusion γκρουπ των ISKRA.

Oι γνωστοί σήμερα πλέον, David Lynch, Γιώργος Φακανάς, Τάκης Φαραζής και Νίκος Τουλιάτος, άλλαξαν την εικόνα της Jazz στη χώρα μας ενώ η παρουσία τους παρότρυνε νέους μουσικούς.

Έως το 1988 οι ISKRA έκαναν πολλές συναυλίες στην Ελλάδα, έπαιξαν στο εξωτερικό, ηχογράφησαν δύο πρωτοποριακούς δίσκους (A NEW DAY, PARASTASIS), έπαιξαν σε φεστιβάλ και θεατρικές παραστάσεις και συνεργάστηκαν με το Εθνικό Θέατρο.

Καθοριστική ήταν η συμβολή τους στην ανάμιξη των αυτοσχεδιαστικών στοιχείων με την τραγουδιστική φόρμα του δημιουργικού Ελληνικού τραγουδιού.

Σήμερα, 24 χρόνια μετά, οι Lynch, Φακανάς, Φαραζής, Τουλιάτος ενώνονται και πάλι στο ISKRA και έρχονται στο μουσικό προαύλιο για μία μοναδική συναυλία, για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να επαναπροσδιορισθούν οι νεότεροι.

David Lynch: tenor sax, percussion

ΤάκηςΦαραζής: piano, keyboards

ΓιώργοςΦακανάς: bass guitar, fretless bass

Νίκος Τουλιάτος: drums, percussion