Οι Green Was Greener είναι ένα εναλλακτικό ροκ συγκρότημα με βάση τo Ηράκλειο Κρήτης. Mε το ντεμπούτο τους, “Introspective”, ο Θωμάς Στρατάκης και η μπάντα του, ξεκινούν να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους ήχο, εμπνευσμένοι από μια μεγάλη γκάμα επιρροών.

Η μουσική των Green Was Greener θα μπορούσε να περιγραφεί σαν να βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα όρια της art-rock και τις ιδιαιτερότητες της math rock και της πειραματικής μουσικής. Το “Introspective”, θέτει τον πήχη ψηλά στον προσδιορισμό της έντονης δημιουργικής ταυτότητας του συγκροτήματος, καθώς επίσης αναδεικνύει τα θετικά στοιχεία του μεστού τους ήχου και την ικανότητά τους να ταξιδεύουν τον ακροατή με τη μουσική τους. Το άλμπουμ περιέχει εννιά κομμάτια, περιλαμβάνοντας και το ομώνυμο εναρκτήριο κομμάτι, το οποίο συνδυάζει ρυθμούς της swinging jazz με πλούσια ambient ατμοσφαιρικά στοιχεία.

Τραγούδια όπως τα singles “Inner Giver” και “Another Chance” συνδυάζουν την synth-pop με το shoegaze, ενώ το “Desert King” επιδεικνύει μία άλλη πλευρά του ήχου του συγκροτήματος, πιο ηλεκτρισμένη και upbeat, με μια vintage αίσθηση. Το “Everyday”, ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια του άλμπουμ, θυμίζει κάτι από Crystal Stilts ή Doves. Το “Stargazing” είναι ένα από τα πιο κινηματογραφικά και ατμοσφαιρικά κομμάτια του άλμπουμ, καθώς επίσης και ένας υπέροχος τρόπος να σπάσει η ροή λίγο πριν βουτήξουμε στο “‘Cause Everytime You Go I Know,” το οποίο σχεδόν σκηνοθετεί ένα μεταμοντέρνο take του θρυλικού ήχου των Pink Floyd. Το “Train Of Thoughts” εμπεριέχει έντονες blues επιρροές, που αποδίδουν στο κομμάτι μία ψυχεδελική νότα. Τέλος, το “You Don’t Care” σαν αυλαία τέλους κλείνει αυτό το μοναδικό σετ από ηχητικά τοπία, που εξελίσσονται συνεχώς μέσα στο album.

Το “Introspective” είναι ένα πολυσχιδές album, που μπορεί να θυμίσει στο κοινό καλλιτέχνες όπως οι Dead Rituals, ο Francis Moon, οι Tame Impala ή οι Beach House. Παράλληλα, φαίνεται να είναι η τέλεια πρώτη επαφή με την δουλειά και την αισθητική των Green Was Greener.

Κυκλοφορεί σε LP και Digital album από την Inner Ear.

Green Was Greener

Οι Green Was Greener είναι μία εναλλακτική ροκ μπάντα από την Κρήτη. Πρόκειται για το project του πολυοργανίστα Θωμά Στρατάκη από το Ηράκλειο, ο οποίος έχει ασχοληθεί με διάφορα μουσικά είδη την τελευταία δεκαετία.

Η μπάντα αποτελείται από τους: Θωμά Στρατάκη (κιθάρα, φωνητικά), Νίκο Βογιατζάκη (κιθάρα, συνθεσάϊζερ, φωνητικά), Frank Παπαδάκη (συνθεσάϊζερ), Κωνσταντίνο Τσαγκαράκη (μπάσο) και Άγγελο Παναγιωτίδη (ντραμς).