Η ιδρυτική ομάδα Tinos Quarry Platform σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (Cultural Foundation of Tinos) και το Ολλανδικό Ίδρυμα Art4elkaar (art4elkaar), διοργανώνει από τον Μάιο 2015, ένα διεθνές πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στο νησί της Τήνου, υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου.

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει την ευκαιρία σε εικαστικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης τέχνης από διαφορετικές χώρες να φιλοξενηθούν και να εργαστούν στο νησί της Τήνου. Πρωταρχικός στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε προσκεκλημένους καλλιτέχνες, να δημιουργήσουν νέα μονοπάτια στη δουλειά τους. Η έρευνα, ο πειραματισμός και η αναζήτηση νέων ιδεών είναι ζωτικής σημασίας βήματα στην πρόοδο του πολιτισμού. Το Tinos Quarry Platform στοχεύει στη δημιουργία ενός ανοιχτού μοντέλου οργάνωσης, σε ένα ανεξάρτητο περιβάλλον.

Το 1ο διεθνές πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών προσκαλεί στην Τήνο εννέα εικαστικούς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τοπική ζωή, τη φύση και τον πολιτισμό της Τήνου και να εμπνευστούν από τη μεγάλη παράδοση του νησιού στις εικαστικές τέχνες.

Για το φετινό πρόγραμμα προσκεκλημένος επιμελητής και συγγραφέας, είναι ο Λιθουανός Valentinas Klimašauskas.

Οι εννέα προσκεκλημένοι διεθνείς εικαστικοί που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα φιλοξενίας για την χρονική περίοδο Μάιος – Ιούλιος 2015 (τρεις ανά μήνα) είναι:

Carl Palm (Σουηδία)

Eglė Kulbokaitė (Γερμανία/Λιθουανία)

Dorota Gaweda (Γερμανία/Ελβετία/Πολωνία)

Mikko Kuorinki (Φινλανδία)

Pakui Hardware (Ugnius Gelguda and Neringa Černiauskaitė) (ΗΠΑ/Λιθουανία)

Lorenzo Cirinzione (Ιταλία/Γαλλία)

Jennifer Teets (ΗΠΑ/Γαλλία)

Goda Budvytytė (Λιθουανία/ Βέλγιο)

Στόχος του προγράμματος είναι: η δημιουργία μιας πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, επιμελητών, ιστορικών της τέχνης και του κοινού, με αποτέλεσμα έναν διαπολιτισμικό διάλογο,  την προώθηση της σύγχρονης τέχνης σε όλες τις διαφορετικές μορφές της σε ένα διεθνές πλαίσιο, την διοργάνωση εργαστηρίων, εκθέσεων, και υπαίθριων εκδηλώσεων τέχνης στην περιφερειακή περιοχή της Τήνου και γενικότερα την προσέλκυση ενός ευρύτερου κοινού.

Στο τέλος του προγράμματος φιλοξενίας των εννέα καλλιτεχνών ακολουθεί ομαδική έκθεση σε αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, από τον Αύγουστο έως και τον Οκτώβριο του 2015.