Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την ιδιαίτερη παράσταση χορού Insect of snow από τη χορεύτρια και χορογράφο του Butoh …

Sumako Koseki την  Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00.

 

\”Όταν ήμουν μικρή, ζούσα στα χαλάσματα του κάστρου KANAZAWA, σε μια αγροτική περιοχή της Ιαπωνίας. Το χιόνι υψωνόταν θεόρατο μπροστά μου και αισθάνθηκα σαν ένα έντομο του χιονιού. Αργότερα, μεγαλώνοντας, έζησα για περισσότερα από είκοσι χρόνια στο Παρίσι, με το γιο μου, και ύστερα πάλι πίσω στην Ιαπωνία, έως σήμερα. Οι δύο χώρες που λατρεύω, κάποιες φορές μάχονται μέσα μου\”.

 

Η παράσταση μοιάζει με έναν ιστό, φτιαγμένο από νήματα του μικρού εντόμου του χιονιού, καθώς εκείνο μετακινείται μεταξύ της Ιαπωνίας και της Ευρώπης που απέχουν τόσο… πολύ…

To Butoh αποτελεί κίνημα που γεννήθηκε στην Ιαπωνία, τη δεκαετία του ’60, γνωστό σαν «Χορός πάνω στην Αιχμή», όπου οι εκφράσεις και οι κινήσεις λαμβάνουν υπόσταση μέσα από μία άμεση και ζωτική αναγκαιότητα. Είναι ένας τρόπος να ξεκλειδώνονται αναμνήσεις  εγγεγραμμένες στα σώματα, αλλά και σε γωνιές του εγκέφαλου, που κρατά μνήμες από πολύ παλιά,  (όπως τα ερπετά) και ωθεί τους χορευτές να προσεγγίσουν την αρχετυπική τους μετενσάρκωση.

Η Sumako Koseki είναι χορεύτρια και χορογράφος του Butoh. Δάσκαλοί της υπήρξαν οι Tadashi Suzuki (art of Noh, Kabuki σε μια σύγχρονη προσέγγιση) και Isso Miura (Butoh). Είναι επίσης πολύ καλά καταρτισμένη  τόσο στη δυτική όσο και  στην ανατολική φιλοσοφία και ψυχολογία (Πανεπιστήμιο του Τόκυο).

Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Ευρωπαίους καλλιτέχνες (Grotowski, Barba, Leotard, Adrien, Dupuys και άλλους). Η μέθοδος εκπαίδευσής της βασίζεται σε παλαιές Ιαπωνικές τεχνικές θεάτρου και πολεμικών τεχνών, που σχετίζονται με το ιαπωνέζικο Kι (την εσωτερική ενέργεια) που απολαμβάνει εκτίμησης σε πολλές και διαφορετικές χώρες.

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Από την 1η Φεβρουαρίου 2011 ξεκίνησε και επίσημα η συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με το εμπορικό κέντρο athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας) βάσει της οποίας οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, εφ΄όσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων, την ημέρα της παράστασης με την επίδειξη του εισιτηρίου της παράστασης.

Η διαδικασία είναι απλή. Οι θεατές, μετά την παράσταση και πριν παραλάβουν το όχημά τους, θα πρέπει να ανταλλάξουν το εισιτήριο της παράστασης με μια απόδειξη για τα ειδικά αυτόματα ταμεία από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πελατών που βρίσκεται στο 1ο υπόγειο πριν από την έξοδο του parking, του εμπορικού κέντρου athensheart.

Όροι Χρήσης:
1) Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει μαζί του το εισιτήριο της παράστασης, ή αρνηθεί να το επιδείξει στον υπάλληλο του parking, δεν θα δικαιούται την εν λόγω παροχή και θα πρέπει πληρώσει κανονικά το αντίτιμο του εισιτηρίου στάθμευσης στα ειδικά αυτόματα ταμεία.
2) Η δωρεάν στάθμευση ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη μέρα της παράστασης και η έξοδος των οχημάτων  πρέπει να γίνεται ως την 1.30 π. μ. Σε περίπτωση που η έξοδος γίνει μετά τις 1.30 π. μ,  θα ισχύει κανονικά η χρέωση του parking σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που είναι σε ισχύ.
3 )Ισχύουν οι Γενικοί και Ειδικοί Όροι Στάθμευσης Οχημάτων εντός του Χώρου Στάθμευσης Αυτοκινήτων «athensheart Park».