Με βασικό φίλτρο την πράξη της αναπνοής δύο Ελληνίδες δημιουργοί προσεγγίζουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον, μέσα από τα όρια που θέτονται στη σχέση των δύο αυτών.

Η Δανάη Στράτου και η Ιωάννα Πάραλη ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία εκκίνησης, αναχωρούν για έναν κοινό προορισμό, ώστε να καταλήξουν τελικά στη δημιουργική τους σύμπραξη, με τη μορφή της visual art performance.

Μέσα από την παράσταση Inhale, η χορογράφος Ιωάννα Πάραλη και η εικαστικός Δανάη Στράτου εντοπίζουν από κοινού τη λειτουργία της αναπνοής και προσκαλούν το θεατή να βιώσει μια εικαστική-παραστατική πράξη με τρόπο έντονα αισθητηριακό.

Στο Inhale, οι δύο δημιουργοί, με αφορμή μια ιδέα της Στράτου, στην οποία η προσοχή ήταν στραμμένη στην αναπνοή που ενώνει (Ενοποιός Πνοή), επιχειρούν μια προσέγγιση όπου το εικαστικό περιβάλλον της μίας γίνεται ο τόπος δράσης της άλλης.

Με τη συνέργια της ερμηνεύτριας Μαρκέλλας Μανωλιάδη, αλλά και μιας ομάδας συνεργατών, οι Πάραλη και Στράτου εξερευνούν τα όρια στη σχέση που αναπτύσσει ο άνθρωπος με το περιβάλλον με βασικό φίλτρο την πράξη της αναπνοής.

Η παράσταση είναι μία παραγωγή της ομάδας χορού Landscape http://www.landscapedanceco.gr/.