Ονειρικά τοπία γεμάτα φως μυστήριο, ενέργεια και χρώμα σε αφαιρετική μορφή της Μίλυ Μαρτιώνου σε απόλυτα αρμονική συνύπαρξη με τα γιγαντιαία τρισδιάστατα εύθραυστα άνθη από μέταλλο του Βαγγέλη Πολύζου αποτελούν το θέμα των έργων δυο διαφορετικών και συνάμα όμοιων εικαστικών καλλιτεχνών που θα συνυπάρχουν στο χώρο του Sofitel Athens Airport, μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015.

«Η Μίλυ Μαρτιώνου και ο Βαγγέλης Πολύζος, δυο εικαστικοί που ξεκίνησαν από δυο διαφορετικά σημεία αναφοράς, καταλήγουν στον ίδιο κοινό παρονομαστή: στην αέναη αναζήτηση της εσωτερικής γαλήνης και πληρότητας μέσα από τα στοιχεία της φύσης» δηλώνει ο Cyril Manguso, Γενικός Διευθυντής του Sofitel Athens Airport. «Ως εκ τούτου, η συνύπαρξή τους στο χώρο του ξενοδοχείου μας, αντικατοπτρίζει για εμάς τη φιλοξενία της διαφορετικότητας και της γεφύρωσής της μέσω των κοινών ανθρώπινων ιδανικών».

Η εικαστική έκθεση In2 των δυο καλλιτεχνών στο lobbying του Sofitel Athens Airport έχει ξεκινήσει από τα τέλη Νοεμβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό 24/24ωρο όλες τις ημέρες της εβδομάδας μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2015.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

Μίλυ Μαρτιώνου

Η Μίλυ Μαρτιώνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και τελείωσε τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Hertfordshire του Λονδίνου αφού πρώτα ολοκλήρωσε τις σπουδές Γραφιστικής στις Σχολές Πλάκα. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικές συλλογικές εικαστικές εκθέσεις στο Παρίσι, Βιέννη, Μιλάνο και Φλόριδα Αμερικής. Στην τελευταία της δουλειά, τη συλλογή Dreamscape, η ζωγράφος προσκαλεί το κοινό της σε ονειρικά τοπία όπου οι εικόνες των ονείρων είναι ισχυρές, προσφέροντας στο θεατή μια φυγή από την πραγματικότητα. «Εάν πιστεύουμε στα όνειρά μας, μπορούμε να κάνουμε την καθημερινή ύπαρξή μας λίγο πιο ονειρική, και ο κόσμος μας μπορεί να γίνει ένα Dreamscape (Ονειρικό Τοπίο).

Βαγγέλης Πολύζος

Γεννήθηκε στον Τσόπελα Ιωαννίνων το 1955. Στα δεκατρία του χρόνια εγκατέλειψε το χωριό του για να ακολουθήσει στη Θεσσαλία ένα από τα τελευταία μπουλούκια των πετράδων της Ηπείρου. Στην  Αθήνα χρειάστηκε να περάσει πρώτα από την οικοδομή για να φθάσει στο γλυπτό και το  κόσμημα. H ηπειρωτική παράδοση τον οδηγεί στη δημιουργία κοσμήματος, με υλικά το κέρατο και το κόκαλο. Στη συνέχεια πειραματίζεται και με άλλα υλικά, όπως τον μπρούντζο, το σίδερο, το ασήμι, το χαλκό, το τιτάνιο, το κεχριμπάρι. Τα έργα του έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό – Ζυρίχη, Λονδίνο, Τόκυο, Βερολίνο.

Sofitel, διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων γαλλικής κομψότητας

Τα ξενοδοχεία Sofitel αποτελούν τη μόνη γαλλική αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων με παρουσία σε πέντε ηπείρους με 120 διευθύνσεις σε σχεδόν 40 χώρες (πάνω από 30.000 δωμάτια). Τα Sofitel είναι σύγχρονα ξενοδοχεία και θέρετρα προσαρμοσμένα στους σημερινούς απαιτητικούς και ευέλικτους ταξιδιώτες, οι οποίοι προσδοκούν και εκτιμούν την ομορφιά, την ποιότητα και την αριστεία. Είτε βρίσκεται στην καρδιά μιας μεγαλούπολης όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Σαγκάη ή το Πεκίνο, είτε στο Μαρόκο, την Αίγυπτο, τη Γαλλική Πολυνησία ή την Ταϊλάνδη, τα Sofitel προσφέρουν μία γνήσια εμπειρία του γαλλικού  “art de vivre”.

Τα Sofitel Legend & τα Sofitel So, δυο αλυσίδες που έρχονται να εμπλουτίσουν τα Sofitel Luxury Hotels

Τα ξενοδοχεία Sofitel Legend είναι γραφικά και συχνά φιλοξενούνται σε διατηρητέα κτίρια εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς όπως το Sofitel Legend Metropole Hanoi, το Sofitel Legend The Grand Amsterdam και το Sofitel Legend Old Cataract Aswan. Τα ξενοδοχεία Sofitel So ανήκουν στην κατηγορία των «ξενοδοχείων-boutique» με κύρια χαρακτηριστικά την έμφαση στο σύγχρονο αρχιτεκτονικό design με την υπογραφή διάσημων αρχιτεκτόνων αλλά και την ξεχωριστή διακόσμηση από διεθνείς προσωπικότητες του κόσμου της μόδας, του design ή της τέχνης, όπως το Sofitel So Mauritius Bel Ombre, το Sofitel So Bangkok και το Sofitel So Singapore (2013).