Γυμνές γυναικείες φιγούρες σε άσπρο, καφέ και μαύρο χρώμα απεικονίζονται στα έργα της ζωγράφου   Αλίς Τουρνικιώτη που θα εκτίθονταν από τις 2 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων.

Οι ασπρόμαυροι πίνακες δημιουργούν μια έντονη εντύπωση γλυπτού, φέρνοντας στο νου το μάρμαρο και τις σκιές που δημιουργεί το φως πάνω σ’ αυτό, ενώ οι γυμνές γυναικείες μορφές σε καφέ και μαύρο εκπέμπουν κάτι οργανικό, σα να έχουν προέλθει από γη και φωτιά. Και εδώ όμως κομμάτια χρώματος ακολουθούν τις καμπύλες των σωμάτων, γεωμετρικά και αφηρημένα σχήματα χαρακτηρίζουν τις επιφάνειες τους και περίπλοκα εσωτερικά σπιτιών συνθέτουν το φόντο.

Χωρίς να αιχμαλωτίζεται στους κανόνες και τα κλασικά πρότυπα της ακαδημαϊκής ζωγραφικής, η καλλιτέχνης δημιουργεί κλασική ζωγραφική. Χαρακτηριστικό της 30χρονης καλλιτεχνικής της πορείας είναι ότι παραμένει σταθερή στους παραδοσιακούς τρόπους και τα μέσα της τέχνης (λάδια και κάρβουνο), στα θέματα που πραγματεύεται, ακόμα και στα μέρη όπου ζωγραφίζει.

Η Αλίς Τουρνικιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει το 1978 ως αυτοδίδακτη, για να συνεχίσει την εικαστική πορεία της μετρώντας ως σήμερα  περισσότερες από 30 ατομικές εκθέσεις  στην Ελλάδα , την Ευρώπη ,την Ασία και την Αμερική Έργα της κοσμούν την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Alpha Bank, την Εμπορική Τράπεζα, την Eurobank, το Μουσείο Βορρέ, την Εθνική Πινακοθήκη Ρόδου, καθώς και  πολλές ιδιωτικές συλλογές.